AKTUELNO

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj govoreći o žrtvama u Srebrenici tokom rata 1990-tih, naglasio je da treba odati poštovanje svim nevinim i stradalima.

-I tu podržavam odluku SO Srebrenica, koja organizuje danas memorijalni skup,  jer je tu dosta bilo i Srba i muslimana koji su tamo stradali i ne treba razdvajati nevine žrtve kojih je u ovom ratu bilo, ali se te žrtve ne smeju izjednačavati sa ratnim zločincima - naglasio je Šešelj.

Kako kaže, na današnji dan Vojska Republike Srpske je oslobodila Srebrenicu, dodajući da je ona ušla u praznu Srebrenicu, jer su svi muslimani izašli odatle.

-Ostali su za rat sposobni muškarci, oni su raspoređeni u pet brigade 28. pešadijske divizije i  krenuli su u proboj ka Tuzli i tu je mnogo njih izginulo - rekao je Šešelj i ocenio da Srebrenica sada služi za optuživanje srpskog naroda za genocide, a genocide ne mogu da izvrše pojedinci ili grupe ljudi.

- Iza njega uvek stoji neka državna organizacija i to je ono sa čim nišane na Srbiju i ceo srpski narod, genocida u Srebrenici nije bilo, desilo se streljanje, ali ne i genocid - naglasio je lider SRS-a.

-Ja se klanjam pred nevinim žrtvama, oni koji su zatvoreni u logore ne mogu da se streljaju bez suda i to je ratni zločin, ali nije genocid, jer je genocid zločin nad zločinima i velika je razlika - zaključio je Šešelj.

#Genocid

#Srebrenica

#Vojislav Šešelj

'