separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

GAK: PREVAROM RODITELJA ĐILAS NAM JE UKRAO BAR PET NOVIH ŠKOLA


Član beogradskog odbora SNS, Slavko Gak, izjavio je danas da Grad Beograd mesečno plaća oko milion evra na ime tužbi roditelja koji su vrtiće plaćali po uvećanoj ceni u vreme vlasti Dragana Đilasa i dodao da se tim novcem moglo opremiti računarima i nameštajem više od 150 škola.


- Danas plaćamo previsoku cenu nekadašnjeg neodgovornog odnosa bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa prema roditeljima. Roditelji su za vreme njegovog mandata umesto 5.800 dinara vrtiće plaćali više od 9.500 dinara - naveo je Gak u saopštenju dostavljenom medijima.

Gak je rekao da roditelji imaju pravo da budu obeštećeni i da će Grad Beograd nastaviti sa isplatama iako je, kako kaže, taj novac mogao biti usmeren ka investicijama.

- Uprkos svemu tome, smatram da je ovo jedan od najboljih primera odgovornog odnosa prema građanima kojima je vrtić nezakonito skuplje naplaćivan i nastavićemo da postupamo po presudama sve do poslednje tužbe - ocenio je Gak.

Do sada je, navodi, ukupno isplaćeno 2,45 milijardi dinara, a sa tim novcem se, objašnjava, do sada moglo izgraditi pet novih škola.

- Novac koji mesečno izdvajamo jednak je opremanju računarima i nameštajem više od 150 škola jer su, na primer, tokom prošle godine sa oko 150 miliona dinara 142 škole u Beogradu opremljene računarskom opremom, a 55 škola novim nameštajem - ukazao je Gak.

Kaže da će Grad sve do poslednje tužbe isplatiti roditeljima ono što su nezakonito plaćali, dodajući da je to primer odgovornog odnosa prema roditeljima i primer koji građanima pokazuje razlilku između "odgvornog i bahatog" upravljanja Gradom.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti