AKTUELNO

Novinar i analitičar ocenjuje da će predsednik Srbije sigurno biti najvažnija i najuticajnija politička ličnost i naredne četiri godine.

Novinar i politički analitičar Milovan Jovanović govorio je u intervjuu za banjalučki portal Insajder.in o aktuelnoj političkoj situaciji u svetu, ali i u regionu, a kao neizbežna tema našla se i Srbija. Kako je ocenio u ovom razgovoru, predsednik Srbije nema alternativu na političkoj sceni.

- Jednostavno Vučić nema alternativu na političkoj sceni Srbije. To nekome može da sviđa ili ne sviđa, ali to je tako. Prema tome on će sigurno biti najvažnija i najuticajnija politička ličnost i naredne četiri godine – rekao je Jovanović.

Dodao je i da je Vučić jedini u stanju da stabilizuje odnose na Balkanu.

Važno je istaći da je predsednik Vučić jedini u stanju da postigne istorijski sporazum sa Albancima i da nas pomiri sa Bošnjacima i Hrvatima. Time bi, konačno, posle tri decenije, zaustavio naše lutanje bespućima obmana i zabluda i stvorio mogućnost da svoj pogled usmerimo ka budućnosti. Takođe, želim da kažem da će sve ovo biti izuzetno teško i da Vučića očekuju dve veoma teške godine – zaključio je on u razgovoru.

#Aleksandar Vučić

'