AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da ne očekuje podršku međunarodne zajednice, kada je reč o mogućoj humanitarnoj katastrofi na severu Kosova i Metohije, ali da će pomoći našem narodu u pokrajini.

Hoćemo da sačuvamo mlade ljude na KiM, ali i svuda u zemlji. Povećanje plate će biti ozbiljno, očekuje povećanje oko 10 odsto za lekare i medicinske sestre, naglasio je Vučić obraćajući se medijima.

- Ne očekujem ništa od međunarodne zajednice. Za njih smo uvek mi krivi, jer nismo priznali nezavisnost Kosova. Moramo da se uzdamo u use i svoje kljuse – rekao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić najavio je nove investicije u Beogradu, ali i Srbiji, a kako je najavio država će sve vreme voditi računa da javni dug ostane stabilan.

- Mi ne želimo da nam skoči javni dug, i da bankrotiramo. Metro u Beogradu, kanalizacija i vodovod će biti glavni u šta ćemo da ulažemo. Ako naš rast bude 5 odsto na godišnjem nivou, to je dve milijared i trista na godišnjem nivou, i to je izvodljivo. Ogoroman novac se vidi u ekonosmkom rastu RS. Mi moramo finansijski da podesimo i to će biti nešto najozbiljnije što možeo da uradimo – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik kaže da je danas situacija povoljnija, ekonomski, i da će to na kraju rezultirati boljim životnim standardom. Kada je reč o napadima opozicije na predsednika zbog investicija, kaže da su oni koji ga napadaju kivni jer nisu imali toliko investicija u svoje vreme.

- Ogroman novac se ulaže u Beograd i nikada nismo imali više investicija. Ulaže se u turizam, pa tako imamo dvostruko više kategorisanih hotela nego 2013. Da ne pričam o restoranima i slično. Za nas je, kada je reč o državnim investicijama, dovoljno da pogledamo „Beograd na vodi“ koji je najveće gradilište u ovom delu Evrope. Pogledajte zgradu Geodetskog zavoda, prelepe parkove... I tek će biti građeno, a to privlači turiste koji se ne mogu slagati i prevariti. Broj turista je dva i po puta veći nego pre šest godina, a mi možemo da pričamo šta god želimo. Broj turtista je najvažniji parametar – kaže predsednik.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kada je reč o napadima od strane opozicije, kaže da oni „samo lažu“, pa im stoga niko i ne veruje. Dodaje da se juče pojavila pretnja bombom, da to zapravo nigde nije bila ni vest, a da bi bila katastrofa da je neko nekome iz opozicije zapretio bombom.

- Kažu da sam kriv za rijalitije, a uveo ih je Dragan Đilas i njegova firma. Zaradili su milione na njima. A kada odgovorim, napadaju me za nasilje! Nasilje im je kada neko kaže „Đilase, lopove“, ali je odlično kada neko vređa Vučića. Narod je rekao šta misli o Đilasu i njegovim batinašima – kaže predsednik.

O nasilju, kaže, ne sme da mu priča Hanibal Lektor i ne smeju postojati dvostruki aršini.

#Aleksandar Vučić

'