AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u Palati Srbija ugovore o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji. Ceremoniji je, pored predsednika, prisustvovao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Predsednik je, obraćajući se, poručio da država danas može da učini više, a sve zahvaljujući teškim reformama koje su morale biti sprovedene. Kaže i da su uvek mnogi imali mnogo sugestija, a da niko nije znao ništa, osim da potroši novac.

- Najteže reforme dovele su do toga da sada imamo novac za vas i vašu budućnost - rekao je predsednik mladim diplomcima. Kaže da će pokušati da ih obaveže da ostanu u Srbiji. On je zamolio građane Srbije da ostanu u svojoj zemlji, i da ne odlaze u inostranstvo u potrazi za poslom.

- Vi koji ste najbolji, vi ste najodogovrinij za svoju zemlju. Nikada nije lako. Budite srećni što se nerivate i sekirate, to je odlika najboljih. To kažem ja kao politički veteran. Kada su izbori, samo se ja nerivram. Oni koji su najbolji ulažu najviše energije, njima je sve teško i biće još teže – naglasio je predsednik Vučić naglasivši da napredak države može da se nastavi samo uz podršku građana.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Nema ništa lepše nego kada možete da ostvarite svoje snove u svojoj zemlji. Kao student imao sam stipendiju, na taj način sam znao da cenim državu koja ulaže u mene. To danas činimo i mi, i želim da toga budete svesni – kazao je predsednik Vučić.

Kako je naglasio, Srbiji je potrebno još nekoliko godina da postigne ozbiljan standard.

- Plate će ove godine za medicinske sestre i lekare nastaviti da rastu. Ove godine za deset odsto, a svake godine će taj rast biti značajno veći i kumulativan. Hoćemo da pokažemo koliko ste značajni – dodao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je podvukao, podrška struke je jednino što je potrebno da stručnjaci ostanu u zemlji.

- Dobio sam podatke koji daju rezultate. U prvih 5 meseci imamo oko 800 beba više rođenih nego ranije, to nije mnogo ali imamo mnogo više majki koje rađaju treće dete. Srećan sam jer to to ugavnom u sromašnjim zemljama – dodao je predsednik Vučić, naglasivši da će država pokušati da podstiče rađanje prve dece.

Sve više dajemo za zdravstvo, nemamo dobru kontrolu potrošnog materijala. Pogedajte kako napreduju klinički centri u zemlji, kreću i bolnice koje se izgrađuju širom Srbije. Sve što ima u Japanu, Rusiji, Nemačkoj imaćete i vi. Bez vas Srbija nema budućnosti – rekao je predsednik Vučić ponovo zamolivši građane za strpljenje i podršku.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Potrebni ste nam vi, mladi. Moramo da budemo mlađa nacija. MOlim vas da vredno radite, budete marljivi – rekao je Vučić.

- Potrudićemo se da u narednom period uradimo sve što možemo, jer deset po deset odsto povećanja su dramatična povećanja. Budite uz svoj narod – dodao je.

#Aleksandar Vučić

'