AKTUELNO

Milan Lađević glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Srpski telegraf komentarišući to što Venecijanska komisija nije dala lepo mišljenje o novom crnogorskom zakonu kaže da je tako nešto i očekivao.

- Mi kao Srbija ne treba da ulazimo u verbalne ratove sa susedima, i ne trebaju nam teške reči u tom kontekstu. Treba da prepustimo Međunarodnoj zajednici da rešava problem, jer bi otimanje imovine bilo koje verske zajednice bio presedan u svetu i ne znam da li se to ikada igde desilo – izjavio je Lađević za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, videli smo šta je Venecijanska komisija rekla, a to je da Crna Gora može da preuzme manastire, ali u sudskim sporovima, ako dokažu da su oni vlasnici.

Foto: TvPink Printscreen

- I to jedan po jedan. Toga neće biti jer oni to ne mogu da dokažu. Tu za sada neće biti promena, ali je jako važno reći da je ovo dobar potez Venecijanske komisije. Mislim da su na ovaj način izbegnuti ozbiljni sukobi u Crnoj Gori. Niko ne bi dozvolio Milu da otima nešto što nije njegovo – ocenio je Lađević.

Aleksandar Čotrić, narodni poslanik, osvrnuo se na poplave u Beogradu i rekao da se nada da se nešto slično ne ponovi, već da se problemi odmah otklone.

Foto: TvPink Printscreen

- Upravo to je u Borči rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da će sledeće godine biti urađena kanalizacija. Sada je pravi trenutak za to. Ovo mora da bude jedna pouka i upozorenje. Verujem da će svi nadležni da postupe tako da otklone probleme – kazao je Čotrić.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Crna Gora

#Milan Lađević

'