AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Milosav Miličković istakao je danas da Nebojša Zelenović, koji se sumnjiči za višemilionsku korupciju kao gradonačelnik Šapca, najmanje ima pravo da bilo kome drži lekcije o ponašanju, kao ni moralno pravo da komentariše izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Upravo se Zelenovićeva vlast može nazvati štetočinskom, a možda je čak bolje reći pljačkaškom, imajući u vidu nedavnu odluku tužilaštva da se protiv njega podnese krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja - istakao je Miličković u saopštenju.

Prema njegovim rečima, čovek koji je išao u Strazbur, kako bi "kukavički pljuvao svoju zemlju", po svemu sudeći je dobro zavukao ruke u džepove građana Šapca, jer se sumnja da ih je, samo jednim svojim potezom, opljačkao za pet miliona dinara, saopštio je SNS.

- Upravo je to slika i prilika politike Saveza za Srbiju i Zelenovićevih saboraca Đilasa, Jeremića i Obradovića, koji po svaku cenu žele da se ponovo dokopaju fotelja kako bi, iz sada pune državne kase, mogli da dođu do novih 500 miliona evra - naveo je Miličković.

Prema njegovim rečima, građani Srbije nisu zaboravili kako se živelo u vreme vlasti Đilasa, Jeremića i Tadića kada je više od pola miliona ljudi ostalo bez posla, kada su svakodnevno stavljani katanci na fabrike, kada je minimalna zarada u Srbiji za četiri godine povećana za čitava tri evra - sa 159 na 162.

- Za razliku od njih predsednik Aleksandar Vučić je u poslednjih pet godina otvorio više od 180 fabrika, minimalna zarada danas je 230 evra, a broj nezaposlenih je prepolovljen - istakao je Miličković.

On je ocenio da se napori Zelenovića i njegovih saboraca da se dokopaju novca građana, zarad novog sprovođenja politike otimanja i pljačke, teško mogu nazvati prikrivenim i da je građanima jasno da oni žele samo ponovo da se bogate na grbači naroda.

#Milosav Miličković

#SNS

'