AKTUELNO

Šef Odborničke grupe SNS u gradskoj skupštini Aleksandar Mirković reagovao je sinoć na izjavu Dragana Ðilasa da će gradski odbor Stranke sloboda i pravda voditi Marko Bastać, ocenivši da je upravo nasilje ono što je predsednika optine Stari grad kvalifikovalo za Ðilasovog saradnika.

U izjavi dostavljenoj medijima, Mirković za njih kaže da su štetočinski tandem Ðilas-Bastać i potvrda da svaka krpa nađe zakrpu, a svaki lonac poklopac.

- Dokazani prevarant, lažov, nasilnik, uništitelj Beograda Dragan Đilas, koji je Beograd zadužio za 1,2 milijarde, a svakog građanina za 630 evra, za najbližeg saradnika izabrao je Marka Bastaća, čoveka koji je opštinu Stari grad pretvorio u porodični biznis - naveo je Mirković.

Uz podsećanje da je nasilje ono što je Bastaća kvalifikovalo za Đilasovog saradnika, Mirković kaže i da između Đilasa i Bastaća postoji velika sličnost.

- Naime, Bastać je poznat po fizičkim obračunima sa saobraćajni znacima, upadu u dnevni list ''Alo'', višemilionskom zaduživanju SRPC ''Milan Gale Muškatirović'', kao i otimanjem novca građana da bi finansirao Đilasove proteste, dok je Đilas upamćen po nasrtajima na kolege odbornike, upadu u RTS, po nameštenim tenderima i preplaćenim projektima poput ugradnje podžemnih kontejnera, koji su građane koštali preko šest miliona evra - dodao je Mirković.

On tvrdi i da Ðilasa i Bastaća spaja bolesna želja da se dočepaju vlasti i još bolesnija mržnja prema Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci.

- Jer, svaki novi projekat, novo uređenje grada, novo ispunjeno obećanje dokaz su njihove nesposobnosti i da ništa drugo osim zadovoljenja ličnih interesa nisu kadri da urade. Nadam se da će građanima ovaj tandem objasniti kako su i zašto sve što su dotakli i upropastili, od Pionirskog grada, preko Pazl grada, do Sportskog centra 25 maj - kaže Mirković.

Ističe da će na sledećim izborima, građani moći da biraju između politike i nasilja, rušenja, mržnje, dugova, laži, prevara, lopovluka nazovi političara Đilasa i Bastaća sa jedne strane, i politike ravnomernog razvoja, renoviranja, uređenja, ulepšavanja Beograda po meri svih građana koje ispunjenim obećanjima i konstantnim zalaganjem garantuje Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka sa druge strane.

- Svakome je jasno koja politika zaslužuje podršku i poverenje građana, i zato željno iščekujemo izbore kako bi još jednom ubedljivo pobedili ljude koji su naš Beograd i našu Srbiju razorili - poručio je Mirković.

#Aleksandar Mirković

#Dragan Đilas

#Marko Bastać

'