AKTUELNO

Za napredak nam je potrebno kompromisno rešenje oko Kosova, ali to Albancima ne odgovara. Naše je da radimo i da nastavimo da se trudimo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Minska.

Komentarišući odloženi samit u Parizu, Vučić je rekao da, po pitanju učešća SAD u pregovorima oko Kosova, oni sasvim sigurno žele glavnu ulogu.

- Ovo nije poraz Francuske i Nemačke, ovo je teška situacija za sve nas, za Srbiju. U Prištini su nervozni ali i neodgovorni. Albanci znaju da Srbija danas živi svoje najbolje vreme, a dolazi mnogo bolje – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija ima puno mogućnosti i potencijala za još veći ekonomski razvoj.

- Za napredak nam je potrebno kompromisno rešenje ali to njima ne odgovara. Srbiji se žuri da što više napreduje i ide napred. Naše je da radimo i da nastavimo da se trudimo. Nisam srećan zbog odlaganja Pariza – rekao je Vučić.

Foto: TvPink Printscreen

Sticanje političkih poena u Crnoj Gori

Komentarišući kampanju koja se vodi u Crnoj Gori, predsednik je rekao da ne voli da donosi zaključke preko noći i dodao da se tamo vodi kampanja protiv Srbije i Srba.- Neću ništa da izjednačavam, ali mi je smešno kada u njihovim medijima vidim kako se u Srbiji vodi kampanja protiv Crne Gore – rekao je Vučić.Kako kaže, sve se tamo dešava za unutrašnju upotrebu, dodaje da kada nešto bude stvarno reagovati, a ne, kako kaže, zbog izjava nekolicine političara.- Radimo samo ono što služi za interese građana Srbije . Želimo da pomažemo našem narodu gde god i kako možemo - rekao je Vučić.

Svim srcem uz Srbiju, uložili smo najviše para u istoriji

Predsednik je na završetku svoje posete Minsku obišao i naše sportiste i rekao da navija za njih svim srcem.

- Naši domaćini ovde su napravili nešto što malo gde može da se vidi. Sledeće godine su Olimpijske igre, sa prethodnih smo doneli 8 medalja. Ono što je važno jeste da smo izdvojili najveći novac u istoriji Srbije kako bi naši sportisti mogli da se bore u visokoj konkurenciji - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, nagrade će takođe biti među najvišim na svetu, i kako dodaje, očekuju velike rezultate.

Ukazao je da Srbija u džudou ima problem jer su dvojica najboljih i istoj kategoriji.

- Možemo da se pohvalimo stalnim ulaganjima u sport. Slučajnog uspeha nema.Treba da donesu medalje, da idu na pobedu – naveo je Vučić.

Kako je dodao to je rekao i Vanji Udovičiću koji smatra da je to pritisak na sportiste .

- Ako ne mogu da se nose sa pritiskom, ne treba da se bave sportom. To sam rekao i za izbore, ti koji nemaju nikakav pritisak uvek gube – dodao je Vučić.

Evropske igre u Minsku

Srpski tim u Minsku broji 66 sportista u 12 sportova, 14 disciplina: basket 3X3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, badminton, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo i streličarstvo.Evropske igra u Minsku, održavaju se do 30. juna, uz učešće više od 4.000 sportista iz 50 zemalja koji će se takmičiti u 15 sportova i 23 discipline.

Žao mi što nisam prisustvovao otvaranju igara, nisam imao izbora

Komentarišući pisanje ruskih medija da nije bio na otvaranju Evropskih igara zbog Kosova, Vučić je rekao da mu je bilo mnogo teško.

- Lukašenku je bilo teško što ne mogu da prisustvujem, meni je bilo teško što sam mu rekao da ne mogu da idem. Za mene je bilo teško zbog domaćina beloruskog, ali sam morao da postupim kao predsednik Srbije. Lukašenko je bio toliko fin i korektan...Čini mi se da sam tako čvrstom čoveku čak i suzu video kada sam rekao da ne idem. Žao mi je što sam možda razočarao beloruskog domaćina, ali nisam imao izbora – dodao je Vučić.

Kako je dodao, ne voli takvo sticanje poena i o tome ne bi ni govorio da se informacija nije pojavila u ruskom medijima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je udvodnevnoj poseti Belorusiji tokom koje se sastao sa predsednicima Belorusije, Moldavije i Gruzije, Aleksandrom Lukašenkom, Igorom Dodonom i Salome Zurabišvili.

#Aleksandar Vučić

'