AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom odbrane Republike Belorusije general-potpukovnikom Andrejem Ravkovom o daljem razvoju saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti odbrane.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što će se za dva dana u Minsku sastati sa predsednikom Lukašenkom i ponovo imati priliku da s njim razmotri mogućnosti za unapređenje veza Srbije i Belorusije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Takođe je izrazio nadu da predsednik Belorusije do kraja godine poseti Srbiju.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Belorusije na principijelnom stavu i kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je ministra Ravkova upoznao sa bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, odnosno sa jednostranim potezima vlasti u Prištini, koji direktno ugrožavaju život tamošnjih Srba.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dvojica sagovornika su konstatovali da je saradnja u oblasti odbrane u proteklom periodu dostigla visok nivo koje Srbija i Belorusija imaju u drugim oblastima. Oni su takođe razmotrili mogućnosti za dalje unapređenje vojno-vojne, vojno-tehničke, vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje.

#Aleksandar Vučić

'