AKTUELNO

Đilas i njegova ekipa, uradili su sve najgore što su mogli za srpski narod tako da sasvim sigurno zaslužuju nekakvo priznanje od strane Albanaca sa KiM - rekao je direktor Srpskog telegafa Saša Milovanović.

Komentarišući posetu opozicionara ambasadi SAD, Milovanović je rekao da se Boško Obradović deklariše kao prvi rusofil u Srbiji, i da je veoma čudno da sada odjednom odlazi u američku ambasadu na nekakve instrukcije, komentarišući da nije siguran kako će to njegovi prijatelji da prihvate.

- Ako je sve vreme govorio da Srbija treba da bude uz Rusiju, a to stalno priča, šta da pomislimo kada nakon toga ode u ambasadu SAD i tamo sve priznaje, i granice i države, a kada neko zaista želi nešto da uradi, dođe i kaže da je izdajnik. Oni su zapravo uradili sve najgore što su mogli za srpski narod, od granice na Jarinju između Srba i Srba, do prebacivanja iz UN na EU pitanja da li jedan narod ima pravo na samoopredeljenje – rekao je Milovanović.

Kako podseća, Jeremić je postavio pitanje na koje svako normalan mora da odgovori sa da, a nakon čega je dobio naslovne strane na Kosovu.

- Mislim da je Vuk Jeremić zaslužio da na bulevaru u Prištini stoji i njegov spomenik pored Klintona i Olbrajtove – rekao je Milovanović.

Foto: TvPink Printscreen

Milovanović je prokomentarisao rečnik i ponašanje određenih opozicionara koji prete upadima dugim cevima kao i hvatanjem onih koji podržavaju Vučića lasom po Beogradu.

- Takve izjave koliko god da su idiotske takođe i impliciraju drugu stvar, a to je da bi i oni trebalo da budu uhvaćeni od strane nekog drugog danas. To se naravno neće destiti, to ne rade normalni ljudi, to rade ludaci – rekao je Milovanović.

Komentarišući slobodu medija u Srbiji, Milovanović je podsetio je da je svojevremeno jedan njegov kolega, postavljajući pitanje Đilasu kada će biti zaprašivanje komaraca, dobio od njega jednu „toplu ljudsku poruku“.

- Đilas mu je psovao i oca i majku, sestru, sve po redu, rekavši da će zapamtiti dan kada je rešio da ga ruši preko komaraca – rekao je Milovanović i dodao:

- U to vreme nisi smeo ništa da pišeš, jer rizikuješ da te Đilas zabrani, ugasi i tako dalje. Kada to pogledate i kakva je danas sloboda medija ne može da se uporedi. Danas je svaki čovek medij. Danas se sa svih mreža prenosi i na tradicionalne medije.

Foto: TvPink Printscreen

Milovanović je istakao da je jedna od najvažnijih tema danas u Srbiji svakako Kosovo i naglasio da je tim povodom pozicija predsednika izuzetno teška.

- U zavisnosti kako budemo rešavali tu temu, tako će nam i biti. Sada Vučić pokušava nešto da spase, ali svi hoće da ga proglase izdajnikom, pre nego i čuju šta ima da kaže, a suština je valjda da našoj deci obezbedimo bolju budućnost, jer su naši životi prošli u periodu rata, sankcija i sada treba da se zapitamo treba li naša deca tako da žive – rekao je Milovanović.

Prema njegovim rečima, završnu reč bi trebalo svakako da da srpski narod.

#Saša Milovanović

'