AKTUELNO

Bela kuga nadvila se nad Srbijom. Smrtonosna emidemija puste zemlje širi se rubnim područjima Srbije i zlokobno preti da zatre srpsko selo. Sa nestajanjem sela nestala bi i Srbija, poručio je na sednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije glumac Nenad Jezdić.

U Palati Srbija danas je osnovan Nacionalni tim za preporod sela Srbije. Sednicom je predsedavao ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, a takođe je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić.

Jezdić je naglasio da u hiljadu sela ima manje od po 100 stanovnika,a u više od 200 sela nema nikog mlađeg od 20 godina.

- Probudimo se, osvestimo se, stavimo prst na čelo svi mi koji želimo dobro Srbiji. Upotrebimo znanje da spasemo srpsko selo. Da se vratimo korenima, da zaboravimo sve naše trenutne deobe i sprečimo preteće seobe. Jer srpski seljak je oduvek bio i hranitelj i branitelj Srbije, najsavesniji ćuvar naših prirodnih bogatstava. Naše selo mora da bude spoj tradicionalnog i modernog. Da se niko ne postidi da kaže da je selja - već da sa ponosom to izgovara - rekao je Jezdić, i dodao:

- Gospodo seljaci, poštovani domaćini, Srbija je zemlja na brdovitom balkanu. Svi smo mi najmanje trećim ili četvrtim kolenom izašli iz srpskog opanka i samo zajedničkim snagama možemo da obnovimo srpsko selo.

Glumac je istakao da treba da ostanemo i budemo svoji na svome, i da se dečja graja ponovo zaori našim selima.

- Ako sačuvamo selo, sačuvali smo Srbiju. Objavljujemo rat trenutno najvećem neprijatelju Srbije - demografskoj eroziji naše zemlje. Objavljujemo opštu mobilizaciju, sve za Srbiju Srbiju ni za šta, smrt fenomenu puste zemlje i bele kuge, i za spas srpskog sela - rekao je Nenad Jezdić.

#nenad jezdić

'