AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da su odnosi Srbije i Rusije danas potpuno drugačiji, čisti, najčistiji, uz međusobno poštovanje za šta je, kako je rekao, zaslužan i odlazeći ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Na prijemu povodom Dana državnosti Rusije, predsednik Srbije je zahvalio Čepurinu na doprinosu da odnosi naših dveju zemalja budu otvoreni i iskreni.

-Naši odnosi su danas potpuno drugačiji, mi danas imamo čiste, najčistije odnose, ali ne samo to, mi danas imamo odnose međusobnog poštovanja, razumevanja, rekao bih, iskrene i otvorene - kazao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na prijemu na kojem se ambasador Čepurin oprostio od sedmogodišnjeg boravka u Beogradu, Vučić mu je zahvalio i što je, kako rekao, za razliku od mnogih "od nas Srba i od nekih od vas Rusa" uvek bio čvrsto na zemlji i uvek dobro razumeo koliko je teška pozicija Republike Srbije.

-Uvek ste dobro razumeli da nismo veliki kao Rusija i da moramo da vodimo realnu i ozbiljnu politiku. Hvala vam na tome, jer to je bila najveća podrška Srbiji i srpskom narodu - kazao je Vučić.

On je izrazio i iskreno zadovoljstvo zbog činjenice da se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razvija najbolje i najbliže odnose. Predsednik je izrazio nadu da će uskoro, kada se zajednički završi velika srpska svetinja Hram Svetog Save ponovo biti u prilici da ugosti velikog prijatelja Rusije i velikog prijatelja Srbije Vladimira Putina.

-Želim vam, srećan praznik veliki dan za Rusiju, a svaki veliki dan za Rusiju važan je i veliki dan i za Srbiju - rekao je predsednik Vučić uz reči "živelo srpsko-rusko prijateljstvo".

Prijemu povodom Dana državnosti Rusije, pored predsednika Vučića, prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, predsednica Skupšrine Srbije Maja Gojković, patrijarh Irinej, direktor CEBEF-a Damir Handanović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao i druge ličnosti iz diplomatskog i kulturnog života Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Rusija

#Srbija

'