AKTUELNO

Uvrede koje je članici Saveta REM Oliveri Zekić uputio predsednik PSG Sergej Trifunović na društvenim medijima, oštro su danas osudili predstavnici političkih stranaka.

Irena Vujović, članica predsedništva Srpske napredne stranke, kaže da je zgrožena nastavkom bahate politike i prostačkog rečnika Đilasovog saborca Sergeja Trifunovića.

-Mizogine izjave, po kojima je Trifunović već uveliko poznat, zapravo su slika i prilika SzS-a i politike koju Đilas, Jeremić i Boško Obradović nude svim građanima Srbije, a pre svega ženama - saopštila je Vujovićeva.

Za najoštriju osudu su sve prostačke izjave Đilasovih sledbenika, ističe ona, jer to nije slika pristojne Srbije i ovakvom rečniku i ponašanju se mora stati na put.

Članica Gradskog odbora Beograd SNS, Ivana Tomić Ilić, osudila je prostačko ponašanje Trifunovića u svakoj, neretkoj situaciji, ali prema ženama posebno. Ona je u saopštenju naglasila da to nije slika pristojne Srbije i da se sa ovakvim ponašanjem prema ženama mora prekinuti, jer se politika uvreda i mržnje prema ženama nastavlja i ponavlja iz dana u dan.

-Podsetila bih Sergeja da je nečiji sin, brat, drug, prijatelj i pitam ga kako svojoj majci opravdava ove uvrede? Kako bi bilo da se nekoj njemu važnoj ženskoj osobi tako neko obraća? O čemu misli glumac kome se karijera gasi kada kaže da je bilo koja žena za porno film"?- upitala je Ilićeva.

-Sasvim normalno, karijera na zalasku, dolaze novi, bolji i talentovaniji glumci. Treba dostojanstveno to prihvatiti, a ne u očaju podržavati politiku lopovluka i manifestovati histeričnim i uvredljivim izjavama. Ima li ikakvog plana i programa Sergej ili su napadi na žene jedino što ume i zna - navela je ona.

Aktiv žena Pokreta socijalista naglasio je u reagovanju da Trifunović nije uspeo da unizi Oliveru Zekić, ali sebe jeste.

-Nažalost, seksističke poruke koje Trifunović, Đilas, Obradović i Jeremić upućuju svakoj ženi koja se drzne da uputi kritiku njihovoj politici i njima lično nisu nikakva novina, a posebno nije novina to što oni koji bi morali da reaguju - ćute - kaže se u saopštenju.

Trifunović, Đilas, Jeremić i Obradović su, kako se navode, kukavice iz DOS-a koje imaju hrabrosti još jedino da uvrede i napadnu žene, pošto argumente i čast nemaju.

-Gde su sada borci i borkinje za ženska prava iz različitih NVO, gde su UNS, NUNS, NDNV da se oglase i osude Trifunovićev prostakluk ? Zašto ćutite"? - upitao je Aktiv žena Pokreta socijalista. Nataša Stanisavljević, članica Gradskog odbora Beograd SNS, konstatuje da Trifunović nastavlja vređanje i omalovažavanje žena.

-Čelnici Saveza za Srbiju, svoje glavno političko delovanje zasnivaju na propagiranju nasilja nad ženama utrkujući se ko će goru uvredu uputiti. Vređanje gđe Olivere Zekić, članice REM-a, samo zato što je iznela svoj stav, govori nam kako bi se čelnici opozicije odnosili prema ženama da dođu do vlasti - navela je Nataša Stanisavljević.

Bez jasnog političkog plana, programa, ideje, ne mogu da podnesu uspešnu i jaku Srbiju, rezultate koje je SNS na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem postigla, u kojoj žene imaju pravo na svoje mišljenje, da rade, da budu uspešne i da zajedno kreiramo bolju budućnost za sve nas, zaključila je ona.

Elena Bilić, članica Gradskog odbora Beograd SNS, konstatuje da definitivno Trifunović ovom objavom samo potvrđuje da je jedina politika Đilasovih sledbenika, pa i Trifunovića, mržnja, i to najčešće prema ženama. Prema njenim rečima, ovako ponižavajuće izjave su pokazatelj njegove kulture govora i vokabulara koji ima, a žene zaslužuju poštovanje, podršku i podstrek za svoj rad.

-Ono što mora da zna Sergej Trifunović, jeste da ni jedna njegova izjava, niti uvreda, neće uticati na žene niti će ih uplašiti, a još manje zaustaviti da vredno rade i grade budućnost svojoj deci i pristojnoj i modernoj Srbiji - navela je Bilićeva u saopštenju.

Sandra Pantelić iz Gradskog odbora Beograd SNS je naglasila da je Trifunović tipičan primer ženomrsca, koji ima potrebu da kontroliše ženske stavove, osećanja i ponašanje.

-Bilo ko od nas građana Srbije, ko misli drugačije i iznosi različite stavove od stavova Trifunovića, inače Djilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog glasnogovornika, nisu dobrodošli u njihovom društvu. Samo zato što imamo drugačiji, lepši i istinitiji pogled na Srbiju, njenu budućnost i budućnost naše dece, nismo prihvatljive -  navela je Pantelić u saopštenju.

Članica Gradskog odbora Beograd SNS Andrea Radulović kaže da lider PSG svoju lošu poziciju koristi za vređanje ženskog roda, pokušava da skupi poene na vrlo vulgaran način i da se dodvori Đilasu, jer u nedostatku političkog programa njegovog Pokreta, koristi se najgorim mogućim oruđem - omalovažavanjem žena i obezvređivanjem njihove uloge u društvu, porodici, poslu.

Građani Srbije su jasno i nedvosmisleno na izborima odabrali viziju demokratske, uređene i pristojne Srbije predvođene Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, ističe Radulovićeva u saopštenju.

Sonja Božović iz Gradskog odbora Beograd SNS ukazuje da se nastavlja promocija nasilja nad ženama, koju predvode Sergej Trifunović i Boško Obradović i da je zato odgovornost svih nas da osudimo javno targetiranje i ponižavanje žena.

-Politika Đilasovih sledbenika ogleda se isključivo u bahatosti, ponižavanju i vređanju ljudi, a u najvećoj meri žena, i to je nedopustivo - navela je Božovićeva u saopštenju.

#Sergej Trifunović

'