separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

DRECUN ZA PINK: Nisam pratio današnju sednicu SB UN, nema ni potrebe, unapred znam da od nje ne mogu da očekujem NIŠTA!


Nema potrebe ni da gledam sednice SB UN. Tačno znam kako će izgledati. Prebiše diplomatu, člana misije UN i sem oštre retorike - ništa. To je slika Ujedinjenih nacija i to treba malo da nas prizove pameti, da znamo od koga šta možemo da očekujemo i ko koliku moć ima – rekao je Drecun.


Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je danas imao jako važne sastanke sa istaknutim intelektualcima iz Francuske na pripremi međunarodne kampanje koja treba da pokaže razmere zločina OVK.

- Albanci intenzivno nastavljaju sa pričom o navodnom genocidu koji je počinjen nad njihovim narodom. Propagiraju ovu priču svuda u svetu, a mi moramo da im pariramo. S obzirom na to da predsedavam radom grupom koja je prikupila dokaze o zločinima terorističke OVK, nastojaću da sprovedem izuzetno snažnu kampanju – kaže Drecun za Pink.

Dodaje da se intenzivno radi na organizaciji prezentacije tih zločina u svetu, pa tako i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Autor: TV Pink Printscreen

Govoreći o današnjoj sednici SB UN, kaže da nije stigao da isprati šta se desilo, ali nije ni morao.

Siguran sam da nikakve konkretne akcije nisu dogovorene, da mere nisu preduzete i bez obzira na to što je pretučen službenik UN. Svaka strana je (na sednici) iznela svoje stavove: kada mi kažemo da je upotrebljena prekomerna sila i da su pokušali da svojom akcijom zastraše Srbe, oni kažu da se protivimo borbi protiv korupcije. Dakle, oni imaju svoje tumačenje i uvek se iste stvari dešavaju na sednici SB. Nisam siguran da se išta promenilo i večeras – rekao je Drecun.

Dodaje da je slika UN danas – “tresla se gora, rodio se miš”.

- Nema potrebe ni da gledam sednice SB UN. Tačno znam kako će izgledati. Prebiše diplomatu, člana misije UN i sem oštre retorike – ništa. To je slika UN i to treba malo da nas prizove pameti, da znamo od koga šta možemo da očekujemo i ko koliku moć ima – kaže Drecun.

Novinar “Politike” Aleksandar Apostolovski kaže da se međunarodno pravo gleda kroz različite dioptrije, što je pokazala i današnja sednica UN.

- Ohrabrujuće može da bude da su se predstavnici Francuske i Nemačke založili za uklanjanje taksi – kaže Apostolovski. Dodaje da je interesantno da je Vljora Čitaku izložila stavove prištinskih vlasti koji “našim ušima ne prijaju”.

Autor: TV Pink Printscreen

- Rekla je da je akcija ROSU bila uperena protiv kriminala i korupcije, a da je misiji UNMIK-a samo preporučeno da tog dana radi kod kuće. Takva vrsta licemerja je neuobičajena za ozbiljan skup kao što je SB UN. Rekla je i da su samo Srbi krivi što do sada nije bilo formiranja ZSO, što je zaista teško razumljivo za logiku – kaže novinar.

Podseća da je ministar Ivica Dačić upozorio da sve diplomate i svetsku javnost da se sprema napad na sever i da ovo upozorenje treba shvatiti ozbiljno, uz konstataciju da Srbija ne čini nikakve pokušaje da destabilizuje region.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti