AKTUELNO

Unija mladih Novog Sada najoŠtrije osuđuje svaki vid nasilja, pa i incidente tokom kojih su pre dva dana pretučena dvojica aktivista organizacije "Krov nad glavom", a sinoć i član Demokratske omladine i jedan od organizatora protesnih Šetnji "Jedan od pet miliona".

- Mi u Uniji mladih Novog Sada imamo puno poverenje u nadleŽne organe koji se bave ovim slučajevima i iskreno se nadamo da će počinioci u najkraćem roku biti otkriveni i da će snositi sve Zakonom propisane sankcije - poručuju u saopštenju dostavljenom medijima iz Gradskog odbora SNS Novi Sad.

Unija mladih Novog Sada pozvala je Savez za Srbiju da prekine sa višemesečnim širenjem atmosfere linča na ulicama gradova Srbije i na društvenim mrežama, jer, kako kažu, posledica su upravo nemili događaji poslednja dva dana.

- Za nas, a verujemo i za većinu građana Srbije, kao vid političkog delovanja nije normalan necivilizovan upad u zgradu Javnog servisa Srbije i najvulgarnije vređanje novinara. Pokušaj uticaja na uređivačku politiku motornom testerom retko gde u civilizovanom svetu još može da se vidi, a upravo Savez za Srbiju je kreator tog incidenta i sramote koja je obišla ne samo Srbiju već i svet - navodi se u saopštenju.

Kako kažu, nad uvredama funkcionera Saveza za Srbiju i njihovih političkih partnera na račun predsednika Srbije i njegove porodice, kao i na uvrede na račun premijerke Ane Brnabić i njenog sina, cele LGBT populacije, novinarke Srpskog telegrafa, pa do sramnog obraćanja patrijarhu, odavno se zgražava svaki normalan građanin Srbije.

Unija mladih Novog Sada poziva sve političke činioce u zemlji, a posebno pojedine opozicione stranke koje su napustile lokalne skupštine, Pokrajinski i Republički parlament, da se vrate tamo gde ih je narod izabrao i političku borbu vrate u institucije sistema, kao u svim civilizovanim zemljama, a "kako bi se stalo na put širenju mržnje i atmosfere linča koja nikada nikome nije donela dobro".

#Novi Sad

#SNS

#SZS

'