AKTUELNO

Albancima je zasmetalo paradiranje srpske vojske nedavno u Nišu, zbog toga su želeli da se i oni pokažu u Zadru, kažu gosti Novog jutra.

Dragan Vujičić, novinar “Večernjih novosti”, za Novo jutro kaže da je Haradinaj takođe izjavio da je dan nakon sastanka u Minhenu sa Makronom i Merkelovom dobio poruku da sankcije ostaju.

- Očigledno je da su Albanci prilično aktivni na medijskoj sceni, cilj je da prave haos na svetskoj sceni. Što se tiče naših kontramera ostaje da se vidi – rekao je Vujičić.

Vest o navodnom tajnom sastanku Kadri Veseljija sa Albancima na severu Kosva je vest da kosovski Albanci imaju jasnu strategiju što se tiče daljeg dijaloga Beogarda i Prištine. Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista “Alo”, kaže da ne treba zanemariti činjenicu da je Veselji jako moćan na Kosovu.

- Naš izvor nam je otkrio da su se Albanci tajno sastali sa Kadrijem Veseljijem koji im je rekao da ima strategiju i plan po pitanju dijaloga Beograd – Priština i da svi treba da budu strpljivi još malo – rekao je Vukajlović.

Vujičić takođe kaže da je najveća opasnost na Kosovu zapravo strah od moguće “Oluje” koja se dogodila devedesetih.

- Mormo da budemo jako oprezni. Zbog toga oni provociraju i prete i to moramo da shvatimo ozbiljno – dodaje Vujičić.

Vukajlović se pita zbog koga se zapravo vojska Kosova sprama i paradira po Zadru.

- Sigurno ne planiraju da se pokažu Grcima kada tako paradiraju i pokazuju se – objašnjava on.

Po Vujačiću, problem je paradiranje Vojske Srbije nedavno u Nišu.

- Njima je zasmetala parada u Nišu. Najavljena je vežba na Krivolaku. To je jedna politka pritisaka koja govori sama za sebe. Ne treba paničiti ali traba biti oprezan – kaže Vujačić

Komentarišući navodne pretnje iz Vašingotna koje kažu da je američki analitičar Edvard P. Džozef predočio “novu strategiju” koja kaže da ukoliko sprski predsednik odbije priznavanje nezavisnosti, bio bi smenjen kao još jedan “problematičan balkanski pollitičar”, Vukajlović kaže da predsednik Vučić može da ogovara jedino narodu.

- Onima koji utiču na zapadni Balkan, ne odgovara Aleksandar Vučić. Međutim, oni ga nisu birali, već ovaj narod. Oni jednostavno žele da rukovode zapadnim Balkanom – objašnjava Vukajlović.

#Kosovo

#Kosovska Mitrovica

'