AKTUELNO

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev čestitao je danas Srpskoj listi i srpskom narodu na, kako je rekao, veličanstvenoj pobedi i jedinstvu koje su pokazali uprkos različitim projektima i pokušajima da se izbori za gradonačelnike u četiri opštine na severu KiM bojkotuju.

Kozarev je rekao da mu je izuzetno drago zbog velikog odziva koji je na nivou iz 2017.godine, a posebno jer su rezultati za Srpsku listu bolji nego tada.

- To pokazuje kakav je odnos srpskog naroda na severu KiM prema pritiscima iz Prištine, ucenama, necivilizacijskim taksama, pokušajima da se 'torpeduje' dijalog kroz nametnuta rešenja - rekao je Kozarev novinarima u Lešku.

On je istakao da su pokušaji da se nametnu albanski gradonačelnici u četiri opštine na severu KiM propao, da su Srbi jasno pokazali da je njihov predsednik Aleksandar Vučić, da veruju Srpskoj listi i Srpskoj naprednoj stranci kao i da je Beograd glavna referentna tačka za njih.

Na taj način su, kaže Kozarev, Srbi sa KiM dali vetar u leđa poziciji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću u pregovorima koji će se verovatno nastaviti, ako Priština ukine takse.

#Bojkot

#Dušan Kozarev

#Kosovo i Metohija

#Srpska lista

'