AKTUELNO

Više stotina Srba spontano se okupilo ispred Doma kulture u Gračanici u znak protesta zbog najavljene osnivačke skupštine Saveza za Kosovo.

Spontano okupljeni građani negodovali su i izviždali Radu Trajković, Marka Jakšića, Nenada Radosavljevića i ostale iz pomenutoh Saveza.

Foto: Pink.rs

Grupa građana koja se okupila, a koja ne podržava osnivanje i politiku Saveza za Kosovo, nosili su transparente na kojima je pisalo: "Mi živimo ovde", "Momo lopove", "Niste dobrodošli" i za sada su sprečili formiranje Saveza za KiM.

Foto: Pink.rs

- Došli smo da podržimo politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da pokažemo da se protivimo dolasku Dragana Đilasa, čiji je dolazak najavljen - rekao je jedan od okupljenih Srba i dodao da Savez za KiM nema podršku građana Gračanice.

Foto: Pink.rs

- Narod je na izborima pokazao da ih ne želi. Pravili su protest u Gračanici i skupili četvoro ljudi. To je njihova snaga - rekao je građanin Gračanice.

Foto: Pink.rs

Predsednica Evropskog pokreta Rada Trajković, koja je član Saveza za Kosovo i Metohiju, izviždana je ispred Doma kulture u Gračanici.

Foto: Pink.rs

Okupljeni su počeli da viču i zvižde, a ona je podigla tri prsta i rekla "Sram vas bilo, zbog čega ste se okupili ovde".

Foto: Pink.rs

Trenutno je neizvesno da li će se održati osnivačka skupština Saveza za Kosovo koji se formira po ugledu na Savez za Srbiju, koji predvode Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić.

#Gračanica

#Kosovo i Metohija

#SZS

#Srbija

'