AKTUELNO

Predsednik Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas Srbe da u nedelju izađu na izbore za predsednike četiri opštine na severu Kosova, navodeći da glasački listići predstavljaju "bedem" nastojanjima Prištine da zauzme sever Kosova "prevarama i trikovima".

Đurić je rekao da Priština, u želji da zastraši Srbe, planira da pošalje veliki broj albanskih policajaca na biračka mesta i odvrati ljude od glasanja.

- Kažem sada svima kojima su u srcu Zvečana, Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića, Banjske, da znaju da su ovo izbori na kojima se brani opstanak Srbije i srpskih interesa - naveo je Đurić.

On je dodao da će pokušati da bude sutra na Kosovu, ali je podsetio da mu je u prethodnih godinu dana 18 puta onemogućen dolazak na Kosovo. Za sednicu Skupštine Srbije o Kosovu, koja je zakazana za 27. maj, Đurić je istakao da je parlament mesto gde se razgovara o najvažnijim temama i da je to mesto gde treba da se ispolje razlike u mišljenjima a ne na ulici.

Na kritike iz dela opozicije da je ta sednica politički trik, Đurić je rekao da su oni do juče govorili da nema nikakve rasprave o Kosovou u Skupštini.

#Izbori

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

'