AKTUELNO

Pomoćniku direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću nakon četiri i po sata koje je proveo na Jarinju dopušteno je da uđe na sever pokrajine, gde u selu Kamenica zajedno sa kandidatom Srpske liste Zoranom Todićem treba da učestvuje na tribini pred izbore u nedelju.

Petković je nakon što je stigao u Leposavić izjavio novinarima da je bio zaustavljen i to, kaže, brutalno na Jarinju gde je proveo četiri i po sata i to pod izgovorom da mu je potrebna najava i odobrenje takozvanog Ministarstva spoljnih poslova takozvanog nepriznatog Kosova.

- To je apsolutno neistina, reč je o grubom kršenju sporazuma o slobodi kretanja i drugog sporazuma o zvaničnim posetama gde moj rang pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju ne potpada pod njega - kazao je Petković.

Istakao je da je njegovo zaustavljanje još jedan u nizu pokazatelja svih pritisaka koji dolaze iz Prištine pogotovu u vreme izborne kampanje i to da bi se Srbi zastrašili i da bi se u atmosferi neizvesnosti vodila kampanja.

- To su i pritisci i pokušaji iz Prištine da se na sve načine osujeti pobeda Srpske liste u četiri opštine na KiM. Posle četiri i po sata, a ja sam bio spreman da tamo ostanem koliko god je potrebno, ušao sam na KiM, jer se radi o grubom kršenju sporazuma i oni su na kraju to morali i da priznaju i ovde sam sa našim narodom - naveo je Petković.

Pozvao je još jednom sve građane na severu KiM da izađu u nedelju na izbore, koje je okarakterisao kao izbore za ili protiv opstanka srpskog naroda na KiM.

- Zato su izbori još jedna prilika da pozovem sve građane na severu KiM da izađu i glasaju za SL, jer samo tako bićemo u prilici da sačuvamo kontinuitet politike Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i direkora Kancelarije za KiM Marka Đurića - kazao je Petković.

#Petar Petković

'