AKTUELNO

Fljora Brovina, poslanica najuticajnije vladajuće DPK, Kadrija Veseiljija, priznala je danas da su fotografije, koje je pokazala u parlamentu i za koje je tvrdila da predstavljaju dokaz da su srpske snage silovale jednu Albanku tokom poslednjeg sukoba na Kosovu i Metohiji, falsifikat i da su zloupotrebljene.

Brovina, koja je ranije danas zbog obelodanjivanja tih fotografija saslušana u Kosovsoj policiji, izjavila je da one datiraju iz 2003. godine, prenela je televizija Kljan Kosova. Ona je, kako se navodi, rekla da je bila predsedavajuća Komisije za nestale osobe kada joj je jedan aktivista dao kovertu i rekao joj da su u njoj dokumenti o silovanju jedne žene i da može da ih koristi.

- Nisam mislila da bi mi iko mogao doneti dokumenta koja nisu autentična, a koje sam juče koristila (u parlamentu). Nisam verovala da su neautentični - rekla je ona i dodala da će njihovu autentičnost verifikovati nadležni organi, kojima će, kako je navela, biti na raspolaganju.

Brovina je sinoć u kosovskom parlamentu tvrdila da su fotografije koje je pokazala poslanicima dokaz da su pripadnici srpskih snaga silovali jednu Albanku na očigled njene porodice. Ona je, takođe, tvrdila da zna identiet te Albanke, da je žrtva navodnog silovanja živa, da poznaje silovatelje i da je spremna da protiv njih svedoči.

Foto: Prinstcreen YouTube/Telegrafi Official

Ne seća se od koga je dobila fotografije

Fljora Brovina, poslanica vladajuće DPK, Kadrija Veseljija, izjavila je danas pred specijalnim tužiocem da sporne fotografije, koje je obelodanila u parlamentu u četvrtak, dobila 2003. od nekih aktivista iz Đakovice, čijih imena se ne seća, da joj nije poznat identitet "žrtve" i da je nikada nije kontaktirala.

To je danas izjavila tužilac kosovskog Specijalnog tužilaštva, Drita Hajdari, koja je ranije danas saslušala Brovinu o okolnostima pod kojima je došla do tih fotografija.

Hajdari je za tv Kljan Kosova rekla da je Brovina tokom saslušanja izjavila da je verovala da su fotografije autentične i da ih je zato pokazala u parlamentu.

#Fljora Brovina

#Silovanje

'