AKTUELNO

Pokret socijalista saopštio je danas da liderima SzS, Obradoviću, Djilasu i Jeremiću, nije palo na pamet da osude sramnu rezoluciju Tačija, Haradinaja i Veseljija o navodnom genocidu Srba na Kosovu, ali im je palo na pamet da pozivaju Srbe da ne glasaju za svoje srpske predstavnike.

Prema saopšenju socijalista, Srbi na Kosovu bi, kako kažu, trebalo da glasaju da im predstavnici opština budu "valjda predstavnici zločinaca Tačija, Haradinaja i Veseljija".

- Kada ubice i neosuđeni ratni zločinci donose sramne rezolucije protiv Srbije i srpskog naroda, Obradović, Đilas i Jeremić ćute - konstatuju iz Pokreta socijalista.

Kada, navode, Fljora Brovina, koja je zahvaljujući dosovskoj vlasti oslobođena zatvora kao i braća Mazreku, "slobodno maše slikom koja je nastala u Iraku, a tvrdi da su na njoj Srbi silovatelji, i onda Obradović, Đilas i Jeremić ćute.

- Ali, kada Srbi treba da urade nešto za sebe i svoju decu i da se izbore za svoju budućnost i život na Kosovu i Metohiji, tu su i Obradović i Đilas i Jeremić da to prvi osude - navodi se u saopštenju i konstatuje da je očigledno da, po njihovom mišljenju, srpski narod na Kosmetu ne treba da ima svoje predstavnike, ne treba, kažu, :da dobije baš ništa, a Šiptari sve".

- Očigledno smatraju da Srbi ne treba da imaju svoju policiju i svoju zaštitu, pa zato nisu osudili najavu Prištine o hapšenju srpske policije. Dosovci se za celovito i nezavisno Kosovo bore snažnije i jače od samih Šiptara - navodi se u saopštenju.

#Pokret socijalista

'