separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

PALMA: ALBANSKI TERORISTI BI DA SUDE – TO JE ISTO KAO KADA ISLAMSKA DRŽAVA SUDI I PRESUĐUJE


Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, povodom usvajanja rezolucije u skupštini Kosova o navodnom genocidu srpskog režima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, rekao je da su tu rezoluciju usvojile vođe terorističke OVK i da je to isto kao kada teroristička Islamska država ili Al Kaida sude i odmah i presuđuju drugim narodima.


- Podsećam da su i Sjedinjene Američke Države 1998. godine stavile OVK na listu terorističkih organizacija i od Amerike i ostalih tražimo da se prema OVK odnose kao i prema svim ostalim terorističkim organizacijama. Vođe te terorističke organizacije, Veselji, Tači i Haradinaj su, na predlog svojih sponzora, usvojile tu skandaloznu rezoluciju. Kadri Veselji je bio i jedan od komandanata terorističke grupe “Crna ruka” zajedno sa Hašimom Tačijem i Džavidom Haljitijem koja je odgovorna za kidnapovanje i ubistva Srba i “neposlušnih” Albanaca, a bio je i ostao šef tajne službe OVK pod nazivom ŠIK. To znaju i svi Albanci, a posebno oni čije je najbliže pobila ta služba - izjavio je Marković.

Kako je istakao Marković, genocid je po definiciji međunarodni zločin namernog potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa.

 - Moje pitanje za Skupštinu Kosova, a pre svega za međunarodnu zajednicu je, kada već pominju reč genocid, gde su Srbi iz Prištine kojih je u tom gradu pre rata bilo oko 40.000, a danas slovom i brojem oko 100? Gde su Srbi iz Đakovice gde ih je pre rata živelo 12.500, a danas samo dve starice u pravoslavnoj crkvi? Gde su Srbi iz Peći kojih je u glavnom gradu Metohije živelo oko 18.000, a danas slovom i brojem 11? Gde su Srbi u Gnjilanu gde ih je pre rata živelo 15.000, a danas slovom i brojem 50? Gde su Srbi iz Prizrena, kojih je u tom carskom gradu pre rata bilo oko 10 000, a danas slovom i brojem 20? Ko je ubio oko 2.000 Srba na Kosovu i Metohiji od 1998. godine? Ko je kidnapovao oko 1.500 Srba 1998. i 1999. godine i gde su? Ko je trgovao ljudskim organima nakon masakra vršenih u takozvanoj Žutoj kući u Albaniji? Ko je streljao decu u Goraždevcu, ko je pobio žeteoce u Starom Gracku, ko je podmetnuo bombu pod autobus Niš ekspresa kod Podujeva, ko je pobio ljude i bacio u Radonjićko jezero, ko je pobio ljude u Obiliću, Orahovcu, Đakovici, Dečanima…? Ko je palio crkve i uništavao imovinu jednog naroda i na kraju proterao 250.000 Srba? Kako se to zove kada jedan narod ili pobijete ili proterate? Kako to da danas Srba ima 250 000 manje na Kosovu i Metohiji, a Albanaca više nego što ih je bilo 1998. godine To su pre svega pitanja za EULEX, UNMIK, KFOR i Međunarodni sud pravde - poručio je Marković.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti