separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Jevtić: Sednica parlamenta jos jedan 'prst u oko' u odnosima


Trenutna dešavanja na kosovskoj političkoj sceni ostavljaju negativan utisak, jer je u trenutku kada nema dijaloga odnos je sveden na oštru retoriku, izjavio je ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, koji je za današnju sednicu parlamenta rekao da je još jedan "prst u oko" odnosima Srba i Albanaca.


Na konferenciji srpskih nevladinih organizacija akreditovanih u Savetodavnom veću za zajednice u Gračanici, Jevtić je rekao da se ta dešavanja odražavaju na odnose većinskih i nevećinskih naroda na Kosovu, posebno srpskog i albanskog, što, kako ocenjuje, nije dobro. 

- Oduvek sam bio za to da se razgovara i da se kroz dijalog rešavaju problemi - istakao je Jevtić i naveo da zbog ovakve situacije nije srećan.

Nije, kazao je, srećan ni zbog situacije da su predstavnici Srpske liste primorani da budu u bojkotu i dodao da nije mišljenja da je to nešto dobro.

- Ali, primorani smo na to zbog određenih političkih odluka - dodao je ministar Srpske liste u ostavci i naveo da nije srećan ni zbog današnjih dešavanja u Skupštini, jer je to, kako je naglasio, još jedan "prst u oko" odnosima Srba i Alabanaca. 

- Takva retorika i takav odnos ne doprinosi rešavanju problema, posebno kada govorimo o nečemu što bi trebalo da bude krajnji cilj, a to je trajni mir i situacija dobre saradnje, komunikacije, tolerancije i uzajamnog poštovanja - zaključio je Jevtić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti