AKTUELNO

Albanci su uz savete nekih evropskih država i jedne velike države mislili da Srbi neće izaći na te izbore.Na taj način su hteli da preuzmu opštine Severna Kosovska Mitrovca, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, rekao je Marković gostujući u Novom jutru.

Srpska lista na severu Kosova izašla je sa svojim kandidatima za izbore na KiM. Marković smatra da su ovi izbori jako važni, jer kako je rekao reč je o “izborima za Beogard ili Prišitnu”.

- Kada su u pitanju izbori za predsednike četiri opštine na severu Kosova i Metohije, to nisu lokalni izbori ili izbori za personalna rešenja. To su izbori za Beograd ili Prištinu - izjavio je gostujući u Novom jutru predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i pozvao sve građane iz tih opština da masovno izađu na izbore u nedelju 19. maja i glasaju za kandidate Srpske liste.

Marković je istakao da su Albanci verovali da Srbi neće izaći na izbore, a kako predsednik Jagodine smatra, to bi im išlo u korsti jer bi na taj način mogli da zauzmu i ove četiri opštine.

- Albanci su uz savete nekih evropskih država i jedne velike države mislili da Srbi neće izaći na te izbore, zbog što nisu ukinuli takse, što je i dalje uslov za nastavak dijaloga. Na taj način su hteli da preuzmu opštine Severna Kosovska Mitrovca, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok. Evropa i dalje toleriše sve što kosovski Albanci rade mimo svih dokumenata i potpisa. Predlažem Evropskoj uniji da daju kosovskim Albancima viznu liberalizaciju, a mi ćemo autobuse i imaće za godinu dana njih pola miliona u svojim državama - rekao je Marković.

PALMA: Podržavam ‘Tijanin zakon’! Gde je opozicija?

Skupština Srbije nastavila je raspravu o izmenama Krivičnog zakonika, javnosti poznatog kao Tijanin zakon. Ovaj zakon obuhvata uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteža krivična dela.

Izmene su izazvale dosta kritika naročito od strane opozicije, međutim Palma tvrdi da njegova stranka podržava ovaj zakon.

- Jedinstvena Srbija spolutno podržava „Tijanin zakon“ i naš je stav da ubice, silovatelji, manijaci i pedofili treba da budu najstrožije kažnjeni, a povratnici u zatvor, odnosno oni koji ponovo naprave neko krivično delo treba da dobiju 10 puta veće kazne nego prvi put - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

“Za dve godine neće biti punoleta Jagodinac koji nije putovao u organizaciji svog grada”

Marković je gostujući u Novom jutru pozvao građane Srbije da za letovanje kao destinaciju izaberu Grčku i Jagodinu. - Od 28. Aprila do 1. Juna vodim 1.000 ljudi u Grčku. Sredstva prikupljamo od donatora. Svi imaju priliku da konkurišu. Za dve godine neće postojati jagodinac koji je punoletan a da nije putovao u orgnaizaciji svog grada – rekao je Marković, ujedno je apelovao na svoje kolege iz unutrašnjosti da slede ovaj primer.

- Ja bi čak taj zakon sporovodio i retroaktivno i za one koji se nalaze u zatvoru, a izvršili su dela na koje se taj zakon odnosi, posebno na ubistva i silovanja dece. Takođe takvima bi zabranio i šetnje u zatvoru, a kamoli odsustva, jer ima silovatelja koji odu na vikend i ponovo naprave isto delo - izjavio je Marković.

- Delu opozicije u Srbiji koja bojkotuje parlament i kod ove tačke dnevnog reda, građani više nikada neće verovati, kao što nisu ni do sada. Ovo je čist autogol tog dela opozicije. Ponavljam svoj raniji predlog da oni poslanici koji su u stalnom radnom odnosu u Skupštini Srbije i koji primaju platu od poreza građana Srbije, privrednika i poljoprivrednika moraju da dođu na posao i da budu na svom radnom mestu. Oni koji ne dolaze na posao ne treba da primaju platu. Srbija je ekonomsko stabilna zemlja, međunarodno popularna i postaje i pravna država - poručio je Marković.

#Dragan Marković Palma

'