AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, kome je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što dve zemlje intenziviraju svoju saradnju, ne samo kroz bilateralne odnose, nego i kroz rad Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke.

On je istakao da taj kvadrilateralni format saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa, ali i razvoj Srbije u ekonomskom i svakom drugom smislu. Vučić je rekao i da će naša zemlja nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona, a s premijerom Borisovom posebno je razgovarao o infrastrukturnim i energetskim projektima za povezivanje dve zemlje.

Svog sagovornika je obavestio o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, te najavio da će poslednja deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru biti u subotu otvorena za saobraćaj.

Dvojica sagovornika razgovarala su i o mogućnostima za diverzifikaciju izvora snabdevanja gasom, kroz projekat gasovoda "Balkanski tok", koji, po predlogu premijera Borisova, treba da objedini gas iz više pravaca snabdevanja, navedeno je u saopštenu službe za saradnju s medijima predsednika.

Pročitajte još: Vučić: Koridor 10 menja sliku Srbije (VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#Bojko Borisov

'