AKTUELNO

Novinar medijske mreže "Antidot" Marko Matić, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, da će danas na skupu u okviru kampanje "Budućnost Srbije" biti poslata poruka da većinska Srbija nije Srbija vešala, motornih testera, onih koji napadaju na žene, upadaju u institucije.

- Danas ćete videti normalnu Srbiju koja želi budućnost za ovu zemlju. Još jedna poruka koja će biti poslata, jeste da je Srbija stabilna, ali i da predsednik Vučić uživa podršku, kao i da ona bučna manjina koja je divljala na našim ulicama, da to nije većinska Srbija, da je Srbija nešto sasvim drugo – rekao je Matić.

Kako kaže, Srbija će u narednom periodu morati da se suoči i sa pitanje KiM, i kako dodaje, jako je bitno da pokažemo da smo jedinstveni i da stojimo iza naših nacionalnih interesa.

Foto: TvPink Printscreen

Zorana Mihajlović, potpredsednicu Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla je da će se danas pokazati Srbija kakvu želimo.

- Normalna, vesela, koja radi, stvara i gradi. To je ono što će danas predsednik i da poruči, ali i da najavi šta će se raditi i u narednim godinama. Današnji skup je jedan miran i veličanstven skup, koji će upravo pokazati šta misli Srbije - rekla je Mihajlović.

Kako kaže, ovo nije pitanje političkih partija, već kako dodaje, pitanje da li hoćemo da živimo u pristojnoj i normalnoj Srbiji.

Foto: TvPink Printscreen

Irena Vujović, predsednica Opštine Savski venac, rekla je da želi da građanima bude bolje, i da ovo bude uređena i moderna država.

- Građani širom Srbiju mogu da vide naše rezultate. Kod njih izaziva revolt kada vide da neki ruše i napadaju radnike koji rade. Jedan mali broj ljudi maltretira sve građane i to više niko ne sme i neće dozvoliti – rekla je Vujović.

Foto: TvPink Printscreen

Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, istakao je da od početka prati kampanju „Budućnost Srbije“.

- Turneja će sigurno da pokaže šta je sve urađeno i šta će da se uradi u narednom periodu - rekao je Jelenić.

Foto: TvPink Printscreen

Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport, rekao je da sama činjenica da je školski sport svrstan kao prioritet u strategiji razvoja sporta, govori o tome da država ozbiljno brine o najmlađima.

- Želimo najmlađe da uključimo u razne vidove fizičke aktivnosti i da mogu da se ostvare u ovoj oblasti društvenog života - rekao je Tanasković.

Kako kaže, želja im je da se radi na svesti mladih da se bave sportom.

#Marko Matić

'