AKTUELNO

Današnji skup je mesto svim koji razmišljaju o miru i porodici. Poruka mitinga je da, što se budućnosti Srbije tiče, svi smo ujedinjeni, rekli su gosti Novog jutra.

Danas će se ispred Narodne skupštine u Beogradu organizovati veliki skup u okviru kamnje “Budućnost Srbije”. Skup će takođe biti odgovor na protest opozcije koji se održao proteklog vikenda na istom mestu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za “Novo jutro” kaže da je atmosfera pred današnji skup praznična.

- Mi ćemo danas da pošaljemo poruku mira i razvoja. Aleksandar Vučić izneće plan za budućnost zemlje. Do sada je zaista urađeno mnogo, u proteklih sedam godina , otvoreno je oko 200 fabrika, a on je lično otvorio oko 100. Nezapolenost je smanjena douplo. U Beogradu je nezaposlenost najmanja istorijska, imali smo više stranih investiticja više neko neke zemlje oko nas zajedno – poručio je Vesić, dodajući da napad opzije traju svakog dana.

- Kada su u pitanju skupovi opzcije, drugačije je – kaže Vesić, naglašavajući da je atmosfera u tom slučaju potpuno supruta današnjoj, kako kaže, tada je reč poruci nasilja.

Foto: TvPink Printscreen

- Agresivna manjina napada radnike, prete politčki neistomišljicima, novinarima. Oni su izabrali da se bore sa saobraćajnim znacima, umesto da se bore sa politčkim neistomišljenicima – kaže Vesić.

Kako je naglasio, veliki broj građana želi da danas pruži podršku predsdniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Samo jaka Srbija može da se izbori za Srbe, koji nisu u Srbiji. Taj njihov čin dolaska u Beograd je politika onoga čega se predsednik Vučić bori – rekao je Vesić misleći na Srbe sa Kosova koji su pre par dana krenuli pešice za Beograd, kako bi pružili podršku podršku na današnjem skupu predsedniku.

- Kada god se radi nešto, uvek imate nekog ko se buni. Kada se gradila Ajfelova kula, nazivali su je svačim, danas je ona symbol Pariza. Tako je bilo i za Palatu Albanije, Beograđanku su nazviali “Crnom udovicom”, kada je građena Gazela takođe. Kada se nešto gradi uvek imate ljudi koji jako teško to prihvataju. Jedan deo političke opozcije pokušava da tako privuče politčke poene. Ako ste u vlasti u Beogradu, vaš posao je da sredite grad. Naš interes je da uredimo centar grada, uređujemo 90 fasada, planiramo da radimo kej u Zemunu, radimo garažu ispod… Naša politka je da se grad uređuje i mi to radimo – objašnjava Vesić.

Dragan Džajić, počasni predsednik Crvene zvezde, rekao je da očekuje da današnji skup bude sličan onome kada igra Zvezda.

Foto: TvPink Printscreen

- Mislim da je interesovanje za današnji mitign isto kao za najveće Zvezdine utakmice – kaže Džajić.

Ministar rudarstva i energetike Alekandar Antić se pita, kako Dragan Đilas može da opravda svoje sadašnje postupke ako se sagleda njegova politčka prošlost.

- Đilas je bio gradonačelnik Beograda, kako je moguće da on sada ruši grad gde je nekada vladao? Bastać takođe ruši grad, a u vlasti je – pita se Antić.

Vesić isitče da Đilasu zapravo “nije palo na pamet da sređuje grad”, i da je rekonstrukcija grada zapravo ono što njemu smeta.

- Njemu nije palo na pamet da sređuje Trg republike i krivo mu je zbog toga – dodaje Vesić.

Antić dodaje da je “po malo ljubomoran” na akutelnu gradsku vlast. Kako kaže, žao mu je što tako nešto nije rađeno u vreme kada je on bio deo gradske vlasti.

Foto: TvPink Printscreen

- Žao mi je što takve stvari nama nisu pale na pamet – dodaje ministar Antić.

Vesić dodaje da gradska vlast mora da bude ujedinjena, jer je cilj uređenje grada, međutim, kako kaže, sa tim se Marko Bastać koji je predsednik opštine Stari grad ne slaže.

- Mi imamo situaciju gde Bastać može da zloupotrebljava valst. O tome tek treba da se priča – naglasio je Vesić.

Dušan Borković automibilista je pohvalio je rekonstrukciju Slavije, jer kako kaže, to je važno za vozače u prestonici.

- Meni kako vozaču znači što je Slavija dobro obeležena i sada se zna ko gde treba da vozi – dodo je Borković.

Foto: TvPink Printscreen

Borković se takođe pita kakvo bi ponašanje pripadnika opozcije bilo da dođe na vlast. - Kako bi se oni tek ponašali da su na vlasti. Ja se ponosim što sam deo tima Aleksandra Vučića – dodaje Borković.

Vesić naglašava da predsednik Vučić uskoro putuje u Kinu gde će se sastati sa svetskim zvaničicima.

- Današnjim mitingom mi njemu dajemo poruku i podršku predsedniku i na sastancima u Briselu, Pekingu i susretima sa svetskim zvaničnicima. Ovaj miting je zapravo prava poruka koja ide u svet – naglašava Vesić.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Srbija

'