AKTUELNO

Beogradski odbor SNS regaovao je danas povodom ponovljenih tvrdnji poslanika DS Balše Božovića da su policijske snage u subotu bile neovlašćeno u Skupštini Srbije, navodeći da je policija bila prisutna u parlamentu u skladu sa zakonima i da je nečuveno da bilo kome smeta prisustvo policije, koja brine o bezbednosti svih građana Srbije.

- Ali, Božović je ovim saopštenjem 'ofirao' mračne planove nasilnika iz SzS, pošto im je očigledno jedina ideja za dan protesta bila upad u institucije i demoliranje - navodi se u saopštenju Gradskog odbora naprednjaka.

Dodaju da se "glasnogovornici" Djilasa, Jeremića i Obradovića, bave politikanstvom i jeftinom demagogijom i ističu da policija već godinama obezbeđuje Narodnu skupštinu, što je bio i slučaj na dan "propalog mitinga SzS".

- Božović, verovatno između svojih putovanja na egzotične destinacije, našao je vremena da napiše neko saopštenje, prepuno neistina - stoji u saopštenju.

Beogradski SNS navodi i da je prisustvo policije neophodno upravo zbog Đilasa, Jeremića, Obradovića, Tadića, Živkovića i "drugih nasilnika", budući da su, kažu, "upravo oni svojevremeno palili to zdanje, iznosili vredne umetnine i krali iz Skupštine".

- Da se još jedno demoliranje te zgrade ne bi desilo, da bi se izbeglo nešto slično poput upada sa testerom u javni servis, policija je bila prisutna upravo u skladu sa zakonima Republike Srbije i čuvala instituciju, ali i sve zaposlene, uključujući i Balšu Božovića - dodaje se u saopštenju.

Božović je u subotu novinarima u Skupštini Srbije rekao da je MUP "okupirao zgradu" parlamenta, tvrdeći da o tome nije obavešen skupštinski sekretarijat, a da po Zakonu o Narodnoj skupštini jedino parlament ima ovlašćenje da pozove policiju.

On je danas novinarima u paralmentu rekao da je podneo krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog, kako je naveo, neovlašćenog upada pripadnika Žandarmerije u zgradu Skupštine Srbije u subotu.

#Balša Božović

#SNS

'