AKTUELNO

Rač je, naprosto, o osobi bez ikakvih moralnih skrupula, spremnoj da iz puke pakosti i očigledne mržnje prma sopstvenoj državi pomogne Albancima, kaže predsednik GO SNS.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS, Marko Đurić, izjavio je da smo poslednjih meseci osvedočili o, kako kaže, rđavom karakteru i štetočinskoj političkoj misiji Rade Trajković, ali, ukoliko je tačno da je prištinskim istražnim organima klevetala svoju državu, "mogu samo da iskažem najotvorenije gađenje i prezir prema takvoj osobi".

- Pitam se kolika mora biti razmera zlobe i nepoštenja jedne takve individue, i čime se može kupiti i platiti takva vrsta najodvratnijeg kolaboracionizma sa političkim strukturama u Prištini, koje predvode osvedočeni koljači i zločinci - kaže Đurić.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Đurić ističe da ne veruje da je Rada Trajković mnogo skupa i da je ovako nešto učinila za velike novce i počasti, jer se svojevremeno sa Bernarom Kušnerom cerekala iz srca na pomen žute kuće, najstrašnijeg srpskog stradališta i simbola patnje našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Rač je, naprosto, o osobi bez ikakvih moralnih skrupula, spremnoj da iz puke pakosti i očigledne mržnje prma sopstvenoj državi pomogne Albancima da izgrade nekakvu pseudopravnu konstrukciju o navodnoj umešanosi Srbije u ubistvo Olivera Ivanovića, naveo je Đurić.

Pritom je, ističe, i Ivanovića mrzela iz dna duše, o čemu postoje brojna svedočenja, a njegovu tragediju i nesreću njegove porodice danas koristi da bi se dodvorila onima za koje je očigledno radila i nekad i sad.

- Srpski narod je tolerantan, međutim ne znam kako će Rada Trajković nakon ovoga u oči pogledati svojim sunarodnicima i nekadašnjim komšijama na Kosovu i Metohiji - naveo je Đurić.

#Marko Đurić

#Rada Trajković

'