AKTUELNO

Kako neko uopšte može da izgovori ovako gnusne neistine?!

Specijalni kosovski tužilac zatražio je juče da Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su 23. novembra prošle godine uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, bude produžen pritvor, a svoj zahtev argumentovao je svedečonjem koje je šiptarskom pravosuđu dala Rada Trajković.

Rada Trajković je, naime, kako saznajemo, šiptarskim istražiteljima ispričala da su Olivera Ivanovića prisluškivale i pratile službe Republike Srbije, i pritom nije ponudila nijedan argument ili dokaz za tu tvrdnju.

Takođe, Rada Trajković je decidno, takođe bez ikakvih dokaza, izjavila da iza ubistva Olivera Ivanovića stoji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i, kako je navela, "i njegovi ljudi koji su došli iz Srbije".

Rada Trajković iznela je i tvrdnju da je Ivanović znao da će biti ubijen, te da je o tome informisao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Bezbednosno-informativnu agenciju, ali da nije dobio nikakvu podršku.

Zahtev specijalnog kosovskog tužioca za produženje pritvora je, kako saznajemo, u utorak upućen Osnovnom sudu u Prištini, koji vodi ovaj slučaj.

Rada Trajković je, očito, na ovaj način postala saučesnik u zaveri koja za cilj ima da se istraga ubistva Olivera Ivanovića usmeri u pogrešnom pravcu i da se za taj zločin okrive država Srbija i njen politički vrh i bezbednosne službe.

#Oliver Ivanović

'