AKTUELNO

Grupa Srba sa Kosova i Metohije koja je pešice sa Jarinja krenula put Beograda, kako bi prisustvovala velikom narodnom skupu 19. aprila u glavnom gradu Srbije i pružila podršku predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, juče popodne stigla je u Preljinu gde su ih dočekali brojni žitelji tog mesta i okoline.

Jedan od učesnika Marša, Nenad Vukadinović iz Leposavića, rekao je da se dobro drže, da im ne smeta ni nešto lošije vreme i poručio da će svoj put pešice do Beograda uspeti da privedu kraju i prisustvuju skupu 19. aprila u Beogradu.

Vukadinović je dodao i da su se opremili za ovakav poduhvat te da pomažu jedni drugima kako bi svi zajedno stigli na cilj.

Učesnik poduhvata Nenad Georgijev, takođe iz Leposavića, zahvalio je svima koji su došli da ih sačekaju i da im daju podršku kao i na tome što su razumeli njihov put mira čiji je cilj da daju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću za sve što radi za Srbiju.

Poverenik Gradskog odbora SNS u Čačku Igor Trifunović, koji je sa brojnim meštanima Preljine dočekao putnike sa KiM, rekao je da su došli da pozdrave hrabre ljude, koji su svojim gestom pokazali koliko je potrebno i važno verovati u institucije države i pružiti podršku u najtežim vremenima predsedniku Republike i Vladi Srbije za sve ono što čine za narod.

Foto: Tanjug

Žitelj Preljine i član SNS Blagoje Matijašević je, ističe, došao da podrži ljude koji svojim herojskim delom hoće da pokažu ko su i šta su i odakle su im koreni.

Grupa Srba sa KiM, uvećana za još dva člana iz Kraljeva, nosi zastave Srbije, na čelu njihove kolone je transparent s porukom "Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića", a na put ka Beogradu uputili su se iz opštine Leposavić, sa adminstrativnog prelaza Jarinje, a do glavnoga grada idu rutom Raška, Ušće, Kraljevo, Mrčajevci, Preljina, Ljig i Stepojevac.

#Beograd

#Kosovo i Metohija

'