AKTUELNO

U saopštenju se osuđuje bilo kakav vid nasilja, vređanje i ponižavanje.

Kako piše u saopštenju Srpske napredne stranke, omladina ove stranke poručuje takozvanim aktivistima "Inicijative mladih" da sloboda govora i mišljenja ne pripada samo njima, već svim građanima, i da nemaju nikakva prava da "bilo koga ućutkuju i maltretiraju koristeći svoje fašističke metode".

- Znamo da je za "Inicijativu mladih" i slične organizacije Srbija najgora zemlja na svetu, da su Srbi najveći zločinci i da je naš narod, po njima, odgovoran za svako zlo, pa čak i za ono koje su drugi učinili nama. Znamo, takođe, da su njima draži Aljbin Kurti, Agim Čeku, Ramuš Haradinaj i njima slični, nego bilo koji Srbin, ali moramo da ih razočaramo – nama nisu, niti će ikada biti – piše u saopštenju SNS.

Kako se ističe, omladina SNS će nastaviti da svakog dana ponavlja da se ponosi time što živi u Srbiji, koja je postala moderna i demokratska zemlja, u kojoj su sloboda govora i mišljenja zagarantovane, te da moraju da shvate da je normalno da postoje različita mišljenja, da svaki građanin ima pravo na lični stav, pa čak i kada se taj stav njima ne sviđa.

- Srpska napredna stranka je osuđivala i uvek će osuđivati sve one koji ugrožavaju građane sprovodeći nasilje, psuju srpsku majku izbeglicama iz Krajine i srpski narod nazivaju zločincima. Nećemo dozvoliti da Srbiju bilo ko ponižava i od nje stvara dežurnog krivca, i molimo aktiviste "Inicijative mladih" da prestanu da lažu i da vređaju ponos i inteligenciju građana Srbije novim izmišljotinama – zaključuje se u sapštenju.

I. P.

#Fašizam

#Nasilje

#SNS

#Srbija

'