AKTUELNO

Veliki opozicionari, sociolog Jovo Bakić i novinar Slobodan Georgiev gostovali su sinoć na N1 i čak i oni priznali da su navodni građanski protesti postali politički i da iza njih stoje Dragan Đilas i njegovi pajtaši koji samo žele da preuzmu vlast!

- Možemo da raspravljamo koji su motivi upada, ali funkcija je da političari zapravo preuzmu protest - rekao je Bakić i objasnio:

- Oni su već ranije preuzeli faktički, tako što su Nikolu Koja odstranili, a Tatjanu Vojtehovski su postavili da bude mastermajnd iza tih protesta. Na taj način su faktički preuzeli protest... A sada su rešili i formalno da preuzmu, i to je funkcija upada u RTS - rekao je sociolog i dodao:

- Vi ste imali i u prethodnoj vlasti ljude koji su na jedan perfidan način disciplinovali medije, Dragan Đilas je u tome učestvovao i to je razlog što mnogi građani nemaju poverenja u njega, pa kažu ako si nekad - i opet ćeš!

Na to se nadovezao Georgiev koji je rekao da ne misli da je ono što zagovara pokret Dveri najbolja opcija za Srbiju, da u programu njihovom ima mnogo čega zastarelog i problematičnog.

- Voleo bih da dobijemo normalne lidere protesta, da postoji neka vrsta transparentnog vođstva, da bi se odagnale sve priče - rekao je Georgiev i naveo da tu ima mnogo problema, i da se na prvom protestu to videlo kad je došlo do cenzure govora Mirjane Karanović i Duška Vujoševića.

Odmah po njihovom gostovanju oglasila se prišipetlja Vuka Jeremića, njegov politički savetnik Vladimir Gajić koji je optužio Bakića i Georgieva da su se "prodali za 3.000 dinara". Georgiev mu nije ostao dužan pa je poručio da Gajić to verovatno najbolje zna, pošto je to njegova tarifa da bi promenio stranku.

Na ovu pišijadu tačku je stavila sociološkinja Vesna Pešić koja je putem retvita svim učesnicima ove bolesne priče poručila:

- Jednom ste mi prodali Koštunicu kao nužno zlo... a sad bi da mi prodate Boška. E pa zajebali ste se, rođaci!

#Opozicija

'