AKTUELNO

Premijer je razgovarao i sa Stoltenbergom o odnosima u regionu i odnosima Beograda i Prištine.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o regionalnim pitanjima i migrantskom krizom, kao sa i šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom o situaciji na Kosovu.

Premijer je telefonski razgovor sa Merkelovom završio oko 14.30h, a potom se sastao sa Stoltenbergom. Premijer Srbije je sagovornicima najavio sastanak sa albanskom stranom uz posredstvo Brisela već sledeće nedelje.

Vučić je za TV Pink rekao da je razgovor sa Merkelovom bio dug - oko pola sata o svim važnim pitanjima u regionu, u Srbiji, o migrantskoj krizi, kao i o tome kako da se reše nagomilani problemi.

-Ja sam je upoznao sa svim što mi radimo, kao i sa onim što je važno, a to je pitanje regionalne stabilnosti, kao i kako i na koji način da reagujemo - ispričao je on.

On je dodao da je spreman da razgovara, kao i da će najverovatnije naredne sedmice se u Briselu, naći srpska i albanska strana i ocenio da treba da se reši svaka vrsta narastajućih tenzija i da ih odgovornošću i pameću prevaziđemo.

Premijer je istakao da se ne poštuje briselski sporazum, kao i da neznalice šire laži i neistine i da se tako stvara utisak da su svi protiv Srba, a to nas uvodi u agoniju.

-Niko sa Balkana nije bio sa najvećim svetskim liderima na forumu sem Srbije - naglasio je Vučić, pozivajući sve da sačuvaju mir i dodao da mu nije jasno šta je bila albanska namera i da se plaši da ne stoji još nešto ita svega toga.

Foto: Tanjug

On je rekao da je o istoj temi razgovarao i sa Stoltenbergom. Bilo je reči i o Republici Srpskoj, a Vučić je naveo da se Srbija neće pridružiti sankcijama Miloradu Dodiku.

S.P./Č.N.

#Aleksandar Vučić

#Angela Merkel

#Davos

#Jens Stoltenberg

'