AKTUELNO

Odluka opštinskih službi da se obustavi izgradnja spomen obeležja Životi Đuriću potpuno je neshvatljiva i izazvala je revolt ogromne većine građana Paraćina koji ne kriju svoj bes prema Paunoviću i lokalnoj vlasti.

Na insistiranje meštana sela Davidovac kod Paraćina koje je ujedno i mesto rođenja pilota, potpukovnika Živote Đurića komandanta 241. lovačko bombarderske eskadrile, koji je nastradao u okršaju sa NATO avijacijom i šiptarskim teroristima 1999. godine, krenula je inicijativa za izgradnju spomenika u centru rodnog sela ovog srpskog heroja.

Foto: Printscreen YouTube/drkucalo2

Života, hrabri ratnik, skroman čovek, istinski heroj, vrhunski pilot, časni oficir i brižni suprug i roditelj nije mogao za života ni da sanja da će mu se njegov rodni grad odužiti na ovakav način za njegovu junačku pogibiju, kada je svojim stradanjem zadužio ne samo državu, grad, svoje selo već i ceo pravdoljubivi i prkosni svet.

Vlast koja Paraćinom vlada izgleda smatra da potpukovnik Đurić ničim nije fascinirao kada su pri čistoj svesti i zdravoj pameti poslali građevinsku inspekciju da zabrani radove na spomen obeležiju posvećenom ovom srpskom obiliću.

Kome smeta uspomena na Životu Đurića, pita se Nikola Krstić mladi paraćinski politikolog:

- Da li smeta opštinskoj vlasti i predsedniku opštine koji su dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane izdali za 3 dana, a izgradnju spomen obeležja u čast velikog heroja i patriote Živote Đurića obustavljaju. Treba da vas bude sramota što na ovaj način vređate sve porodice palih boraca koji su izgubili svoje voljene i još im se i podsmevate. Dok ste vi mirno spavali, hodali, disali i bili pored svojih bližnjih neko drugi je ginuo za ovu zemlju, dokle ćete više da se rugate građanima ovog grada? Dokle ćete više da nas vučete još dublje u ponor? Stidite se - rekao je potresen i uznemiren Nikola Krstić čiji je otac kao policajac takođe ubijen na Kosovu.

Foto: Printscreen YouTube/Kanal M RTV

Ovakva odluka opštinskih službi je potpuno neshvatljiva, a javnost je uzburkala i izjava predsednika opštine Saše Paunovića, koji je blizak saradnika Dragana Đilasa, a koji je na Fejsbuku napisao da se skupilo nekoliko ljudi iz sela i krenulo na sred raskrsnice da prave spomenik, što je izazvalo i podsmeh više aktivista Demokratske stranke kroz emotikone na ovoj društvenoj mreži, ali i revolt ogromne većine građana Paraćina koji ne kriju svoj bes prema Paunoviću i lokalnoj vlasti i spremni su i na proteste kako bi nepravda prema ovom istinskom heroju bila ispravljena.

Pročitajte još: ISPOVEST RADOVANA KARADŽIĆA - Moj tajni život u bekstvu: KAKO SAM POSTAO DOKTOR DABIĆ i prevario komšinicu koja je radila za Interpol! (FOTO+VIDEO)

#Dragan Đilas

#Paraćin

#Spomenik

'