AKTUELNO

Sin Ratka Mladić, Darko Mladić kaže za Pink.rs da je presuda kojom je Radovan Karadžić pred Haškim tribulanom osuđen na doživotnu robiju, za žaljenje i da neće doprineti smirivanju situacije, već sasvim suprotni.

Mladić je primetio da se u slučaju Karadžića žalbeno veće vodilo istim rezonom kao i prethodno veće koje je donelo provostepenu presudu, a kada mu je izrečena kazna od 40 godina zatvora.

- Ova presuda neće doneti ono što je potrebno da se postigne ovakvim presudama, ni pravdu, a ni pomirenje, nego će nastaviti kontravereze oko rata u Bosni i neće doprineti smirivanju situacije, možda i naprotiv – rekao je sin Ratka Mladića.

On je govoreći iz ugla odbrane Ratka Mladića, istakao da je u žalbenom postupku njegovog oca nešto drugačija situacija i u samoj presudi i u samoj argumenataciji.

- Mislim da posle ove presude Karadžiću, značaj efikasne i dobre odbrane u slučaju Ratka Maldića raste i da ćemo uložiti dodatne napore i obratiti se svima koji mogu da pomognu, da presuda u slučaju Ratka Mladića bude značajno dugačija od ove koju je Karadžić dobio kao konačnu – naveo je Mladić.

#Darko Mladić

'