AKTUELNO

Novosadski odbor Srpske napredne stranke osudio je izjavu nekadašnjeg predsednika vojvođanske vlade i Demokratske stranke Bojana Pajtića da je gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora Miloš Vučević na skupu podrške državnim organima Srbije u nedelju "ni manje, ni više, pozvao građane na sukobe i izazivanje građanskog rata".

- Ako je i od Pajtića, mnogo je. Da li dotični gospodin u školi nije savladao sva slova, pa nije mogao pažljivo da pročita izveštaj sa skupa i govor gradonačelnika ili je u pitanju patološka želja za povratkom na vlast po bilo koju cenu, ostavljamo građanima da prosude - kaže se u saopštenju GO Novog Sada SNS-a.

Navodi se da je SNS "uverena da su građani Srbije dobro procenili ko je tokom vikenda, upadom u zgradu RTS-a i pokušajem upada u Predsedništvo države, želeo sukobe koji bi vrlo lako mogli da prerastu u građanski rat" i ističe da se upravo ta stranka "zalaže za to da se sva politička i ideološka razmimoilaženja rešavaju dijalogom u Parlamentu, a da građani na izborima daju svoj sud o tome kome će pokloniti poverenje".

- Bojan Pajtić, Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i slični dobro znaju da na izborima nemaju šta da traže. Zato su, zarad povratka na vlast, a pre svega privilegija koje su imali, spremni na sve i po svaku cenu - kaže se u saopštenju.

Novosadski naprednjaci podsećaju Pajtića na afere i finansijske malverzacije dok su on i DS bili na vlasti u Vojvodini i Novom Sadu - Razvojna banka Vojvodine, "nekadašnji bankomata DS", Bulevar Evrope, "Radosno detinjstvo" u Radničkoj ulici i dvorac Heterlend u Bečeju

- Srpska napredna stranka je uverena da su građani Srpske Atine, Vojvodine i Srbije odavno pročitali politiku i namere Pajtića i njegovih kompanjona i da ne žele nove afere kojima bi se njihov novac slivao u džepove tajkuna, već da on bude uložen u investicije i otvaranje novih radnih mesta, što se i događa u Srbiji poslednjih sedam godina - zaključuje se u sopštenju SNS-a Novog Sada.

#Novi Sad

#SNS

'