AKTUELNO

Naser Orić, ratni zločinac, za koga postoje svedoci da je lično klao i ubijao Srbe za vreme rata u BiH, stao je na stranu srpske opozicije koja je tokom vikenda divljala u Beogradu.

U prvi mah je izgledalo kao slučajnost, međutim sve je izvesnije da je reč o okestriranoj kampanji kojom treba da se uruši ugled Srbije i oslabi pregovaračka pozicija Beograda u dijalogu o Kosovu.

Tokom vikenda, kada su razulareni opozicioni simpatizeri upali u državnu televiziju i vitlali tetserom pred šokiranim novinarima, a sledećeg dana opkolili zgradu predsedništva preteći predsedniku Srbije da mu neće dozvoliti da izađe napolje, ubica Orić je objavio na svom Fejsbuk nalogu da se nalazi u jednom restoranu u Srbiji.

Objavljujući fotografiju iz restorana koji se navodno nalazi u Užicu, Orić je bezočno slagao javnost u želji pokaže da državni organi Srbije ne rade svoji posao, imajući u vidu je za njim raspisana poternica i da mora biti uhapšen čim pređe granicu.

Imajući u vidu celokupno delovanje tajkunske i ljotićevske opozicje, sasvim je sigurno da je i Orićev potez pokušaj destabilizacije državnog sistema u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je demantovao da je Orić ušao u Republiku Srbiju, istakavši i da je za njim raspisana poternica i da bi, čim bi ušao na našu teritoriji, bio uhapšen.

- Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku - da što pre vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu - rekao je Stefanović.

#Naser Orić

'