AKTUELNO

Mediji u regionu kao da su jedva čekali da se u Beogradu dogodi i najmanji incident usmeren protiv predsednika Srbije, te su oduševljeno najavli pad Aleksandra Vučića.

Sarajevski mediji detaljno su preneli obraćanje lidera Narodne stranke Vuka Jeremića tokom jučerašnjeg protesta, i to da će Aleksandar Vučić "pasti do Uskrsa". Radio Sarajevo objavio je ovaj tekst pod naslovom "Govor o kojem se priča".

Prema Radio Sarajevu, Jeremić tvrdi i da predsednik Srbije nije verovao da će se demonstranti i lider okupiti ispred Predsedništva. Dodaju da je Jeremić poručio da celi svet gleda Beograd i da ovo niko nije očekivao, te da stvari neće biti iste kao pre. Prema Jeremiću, navodi Radio Sarajevo, Vučić nije smeo da izađe iz zgrade i to će ga koštati mesta na Andricevom vencu. Ovaj medij je na svom sajtu objavio i Jeremićev tvit u kojem on noćas, sat posle ponoći, velikim slovima poručuje:"Do Uskrsa".

I mediji u Hrvatskoj podržali su dešavanja od prethodnog vikenda, kao i pokušaj da se huliganski uzdrma sistem u Srbiji i sruši legalna i legitimna vlast predsednika.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Hrvatski mediji su otvoreno stali na stranu lidera Dveri Boška Obradovića, koji je sa svojim sledbenicima u subotu i nedelju divljao po Beogradu. Objavljivali su tekstove pod naslovom "Da li je ovo početak kraja Aleksandra Vučića", "Njegov kraj je blizu, gotov je" i tako dalje. U prvi plan ističu Boška Obradovića koji je demonstrante pozvao da formiraju krug oko Predsedništva, a 24sata.hr prenosio je da je masa zatočila Vučića u zgradi Predsedništva uz razne parole.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Albanska Koha ditore na naslovnoj stranici piše da su demonstranti probili barikade na Andrićevom vencu pod vođstvom Boška Obradovića. I Albanski mediji u prvi plan ističu Obradovića. Prištinska Gazeta Expres piše da je predsednik Vučić proteste u Beogradu povezao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Haradinajem.

Foto: Printscreen

Činjenica je, ističu stručnjaci, da svima njima odgovara haos u Srbiji i sigurno je da su doživeli veliko razočaranje jer situacija ni u jednom trenutku nije eskalirala.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je upitan da prokomentariše navijanja medija iz Hrvatske koja su usmerena protiv njega, na šta je rekao da se oni uvek raduju njegovoj propasti, što ga čini srećnim, jer zna da je onda radio dobro za svoju zemlju.

#Beograd

#Bosna i Hercegovina

#Hrvatska

#Kosovo

#Protest

'