AKTUELNO

On je ocenio da su jučerašnji i današnji događaji "stvaranje slike da u Beogradu vladaju nemiri koji mogu u svakom trenutku da eksaliraju i dovedu u pitanje bezbednost građana i imovine".

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić osudio je okupljanje i pravljenje obruča oko zgrade Predsedništva Srbije, pretnje opozicije predsedniku Srbije koji je u tom trenutku bio u zgradi, napad na pripadnike MUP-a, koji su radili svoj posao, kao i okupljanje demonstranata ispred policijske stanice "29. novembar".

- Napad na predsednika (Aleksandra) Vučića predstavlja direktni napad na demokratski poredak Republike Srbije, kao i pokušaj da se nasilnim putem prekraja i poništva izborna volja građana, što je nedopustivo u blio kojoj državi Evrope i sveta - istakao je Radojičić u saopštenju za javnost.

On je ocenio da su jučerašnji i današnji događaji "stvaranje slike da u Beogradu vladaju nemiri koji mogu u svakom trenutku da eksaliraju i dovedu u pitanje bezbednost građana i imovine" i da je cilj opozicije da ulica zameni debatu u Skupštini i nadmetanje na demokratskim izborima.

Gradonačelnik Beograda poručio je građanima Beograda i Srbije da se ne plaše.

- Nedopustivo je da se gradske ulice na ovaj način blokiraju i da se Beograđanima onemogućava funkiconisanje i kretanje. Građane molim da se ne plaše, jer će nadležne službe i pripadnici MUP-a dati sve od sebe, kao što je to bio slučaj i sinoć, kako bi bezbednost svih nas bila zagarantovana. Uvek sam bio i biću protiv nasilja bilo koje vrste jer smatram da su razgovor, kompromis, izbor, uzajamno razumevanje i poštovanje jedini ispravni obrazac ponašanja u savremenom demokratskom društvu - istakao je Radojičić.

#Aleksandar Vučić

#Zoran Radojičić

'