separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Radojičić osudio sinoćni nasilni ulazak u Rts: Ovim aktom naneta je velika šteta Beogradu, poslata je slika nasilja u svet, koja može uticati na turiste i investitore!


Radojičić ističe da se huliganskim ponašanjem ne može osvajati vlast već isljučivo slobodnom voljom građana na izborima.


Gradonačelnik Beograda prof.dr Zoran Radojičić osudio je nasilan upad u zgradu Radio televizije Srbije, zastrašivanje zaposlenih na Javnom servisu kao i demoliranje iste. Radojičić je istakao da ovaj čin Srbiju vraća decenijama unazad kao i da mu je žao što je večeras iz naše prestonice poslata slika nasilja I pritiska na medijske slobode.   

- Kao građanin ali i kao nosilac javne funkcije iznenađen sam večerašnjim pritiskom nad medijskim slobodama i uredjivačkom politikom javnog servisa Srbije. U nedostatku argumenata, pojednici su posegli za nasiljem i zastrašivanjem, kako bi uticali na slobode garantovane Ustavom i zakonom o Javnom informisanju. Žao mi je svih zaposlenih na Javnom servisu koji su pretrpeli neprijatnost i strah, ali i svih gradjana koji su večeras potreseni i uplašeni situacijom koja se dešava u njihovom gradu. Ovim aktom naneta je velika šteta Gradu Beogradu i državi Srbiji jer je iz Beograda otišla slika nasilja u svet, koja može uticati na buduće investitore, turiste i međunarodni ugled - rekao je Radojičić.

Radojičić ističe da se huliganskim ponašanjem ne može osvajati vlast već isljučivo slobodnom voljom građana na izborima. On je dodao da se razgovorom u demokratskim društvima može doći do konsenzusa, a ne nametanjem manjiskog mišljenja kao jedinog istinitog i ispravnog.

- Zahvaljujući brzom i staloženom reagovanju pripadnika MUP-a jer je sprečena dalja eskalacija nasilja i teže posledice - zaključuje prvi čovek Beograda.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti