AKTUELNO

Boško Obradović sa svojim demostrantima upao u zgradu RTS-a.

-Očigledno je da je današnji skup na kom se okupilo 1.400 ljudi, ne idu protesti u dobrom pravcu, videla se nervoza i prelila se u jednu jedinu stvar, a to je nasilje u jednom teškom obliku - istakao je ministar spoljnih poslova Nebojša Stefanović, dodajući  su demonstranti demolirali ulaz u RTS, ušli unutra, a da je jedan broj sa tog skupa pretiio novinarima.

Foto: TvPink Printscreen

-Ovo je preuzelo oblik koji nikada nije smelo da poprimi, svako okupljanje je dozvoljeno, ali ovakvo uz zastrašivanje, lomljenje je nešto što u našoj zemlji ne sme da se dogodi. Država će morati da reaguje svako ko je kršio zakon odgovaraće - naglasio je ministar.

Ovi što se diče Makedonskim scenarijom sada čine upadaju u RTS i nastavlju nasilje, ističe Stefanović.

Foto: TvPink Printscreen

-Na žalost ono na šta smo upozoravali kada su žene prebijane, kada je bilo i verbalnog nasilja, nisu stali sa tim i preraslo je u nasilje i demoliranje RTS-a, jer kada nema argumenata i političkog programa pribegava se nasilju - zaključuje Stefanović, dodajući da to šalje lošu sliku.

-Hoću da pozovem sve koji su se okupili da prekinu sa nasiljem i sa kršenjem zakonom. Đilas je sarađivao sa RTS-om, večeras RTS nije dobar ni Đilasu ni Obradoviću ni Jeremiću. Hoću da ih pozovem da na najmirniji način izađu iz zgrade RTS i da na taj način povratimo javni red i mir pozivamo sve da prekinu sa nasiljem - rekao je Stefanović.

#Nebojša Stefanović

'