AKTUELNO

Na upravo održanoj sednici OO SNS Grocka, gospodin Dragoljub Simonović podneo je ostavku na mesto predsednika gradske opštine Grocka i sve stranačke funkcije.

U obraćanju stranačkim kolegama Simonović je naglasio da je prethodnih nekoliko godina u opštinu Grocka ulagano više nego prethodnih nekoliko decenija i da Srpska napredna stranka počela da ispravlja dugogodišnju nepravdu koja je građanima opštine Grocka načinjena za to vreme, a to je određenim strukturama zasmetalo. Podestio je prisutne na sve izvedene i pokrenute infrastrukturne radove i naglasio da još mnogo toga tek mora da se uradi i biće urađeno i da građani opštine Grocka to prepoznaju.

Ostavku prenosimo u celosti:

Želim da obavestim javnost da podnosim ostavku na sve funkcije, kako u stranci, tako i u opštini, na čijem sam čelu bio u tri navrata, još od 2005.godine. Takođe, želim da podsetim srpsku javnost da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ja jesam osumnjičen, ali ne i osuđen. Svoju istinu ću dokazati pred institucijama Republike Srbije, koje su jedine nadležne da kažu zadnju reč i da me proglase krivim ili nevinim, kao što se to radi u svakoj civilizovanoj zemlji u svetu. Povlačim se iz politike jer ne želim da se moje ime bezprizorno i svakodnevno koristi zarad političkih obračuna sa Srpskom naprednom strankom i to strankom čija me partijska knjižica, da podsetim sve, nije zaštitila od suočavanja sa nadležnim organima koji me sumnjiče za krivično delo. Neću da dozvolim da moju porodicu i stranačke kolege linčuju u javnosti Dragan Đilas, Vuk Jeremić i ostali politički vampiri čija je pljačkaška i interesna politika dobro poznata građanima Srbije. Sudiće mi institucije i sudovi Republike Srbije i ja ću se pred njima boriti za svoju istinu. – piše u saopštenju gospodina Simonovića Kandidat za simonovićevog naslednika na mestu predsednika opštine biće Živadinka Avramović koja je do sada obavljala funkciju zamenika. Za mesto zamenika predsednika kandidat je Rade Ivetić iz Kaluđerice.

#Dragoljub Simonović

'