separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Vučić se sastao sa predstavnicima konzorcijuma Behtel-Enka, tema: finansiranje Moravskog koridora (FOTO)


Sastanku su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot, ambasador Velike Britanije Denis Kif, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar finansija Siniša Mali.


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Bechtel–Enka, kao i finansijskih institucija U.S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America i UK Finance, sa kojima je razgovarao o realizaciji projekta Moravski koridor.

Autor: Tanjug

Predsednik Vučić je rekao da očekuje da izgradnja koridora počne u najkraćem roku, odnosno već u trećem kvartalu ove godine, do kada je neophodno završiti projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju.

Tokom susreta, predsednik Vučić razgovarao je sa predstavnicima finansijskih institucija i o modelima finansiranja ovog projekta, očekujući najpovoljnije uslove kreditiranja.

Autor: Tanjug

Predsednik Vučić je dodao da je, paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora, u planu i opremanje tri industrijske zone duž autoputa od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju, s obzirom na to da spaja koridore 10 i 11.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti