separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

RUSIJA I KINA SE UKLJUČUJU U REŠAVANJE KOSOVSKOG PITANJA? EU se pokazala kao slab medijator! (VIDEO)


Zamenik glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti Milan Babović ocenio je za Pink da se Evropska unija pokazala kao jalov i slab medijator dijaloga Beograda i Prištine, te dodao da je ohrabrujuće što bi u proces mogli da se uključe naši prijatelji Kina i Rusija.


Prema njegovim rečima, to što Federika Mogerini traži da dogovor Prištine i Beograda veriifikuje SB Ujedinjenih nacija potvrda nemoći medijacije EU u ovom političkom trileru između Beograda i Prištine. 

- Ovo je svakako jedan zanimljiv iskorak. To je kao mogućnost visilo iznad pregovaračkog stola sve ovo vreme, a posebno od uvođenja tih suludih taksi 21. novembra 2018. godine. Sada u ovoj pat poziciji mora da se pronađe rešenje na drugoj adresi – naveo je on. 

Autor: TV Pink Printscreen

- EU je pokazala da je jalov, slab medijator i postoje velike šanse da se taj proces ako ne formalno i tehnički prebaci u SB onda da taj sporazum, koji je sada na dugačkom štapu, bude potvrđen u svetskoj vladi kako nazivaju SB – dodao je Babović. 

Kako kaže, on verujem da se Donald Tramp i njegov establišment u potaji smeju kada pročitaju ove vapaje administracije u Briselu. 

- Iz iskustva znamo da su Amerikanci vrlo lako prepuštali razrešavanje kriza EU, setimo se rata 90. godina u bivšoj Jugoslaviji –kazao je Babović. 

- Taj proces može da nas hrabri jer se u igru uvode naši tradicionalni osvedočeni partneri i prijatelji, a to su Rusija i Kina. Verovatno će se ići na to da svetske sile nametnu rešenje pre svega Prištini koja jednostranim aktima ugrožava ceo proces i dijalog. To je za sada najizvesnija opcija – ističe naš sagovornik. 

Babović je mišljenja da rešenje neće biti brzo i da ga neće biti do kraja godine.   

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti