AKTUELNO

Ona je prokomentarisala incident sa vozom.

Stanislava Pak, savetnica za medije predsednika Republike Srbije rekla je da su mediji pogrešno interpretirali izjavu predsednika Tomislava Nikolića u vezi sa vozom za Kosovsku Mitrovicu, da će Srbija morati da se brani u slučaju da njen narod bude ugrožen.

- Neki su to protumačili kao poziv na rat, što svakako nije slučaj. Naprotiv, predsednik je govorio miroljubivim tonom, pokušavajući da smiri situaciju i smanji tenzije – izjavila je Pak gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

Čitava situacija sa vozom je protumačena kao poziv na sukobe, iako su Albanci ti koji su poslali oružane snage na granicu.

- Mi smo poslali voz, oni naoružanje, a onda se priča da je Srbija provokator – izjavila je ona.

Pravdajući izjavu predsednika Nikolića da će, ako bude potrebno i sam poći u rat sa svojim sinovima, ona je istakla da rata neće biti, da Srbija to neće dozvoliti, ali da jedna stabilna i jaka država uvek mora da bude spremna na sve.

Govoreći o predstojećim izborima, ona je istakla da je predsednik Nikolić za vreme svog mandata otvorio brojna vrata, stvorio nove, važne kontakte, i Srbiju predstavio onakvom kakva ona jeste.

- Videćemo da li će se kandidovati, ali njegov uspeh i popularnost u narodu ga sami kandiduju – izjavila je Pak.

I. P.

#Kosovo

#Stanislava Pak

#Tomislav Nikolić

#Voz

'