AKTUELNO

Iz bezbednosnih razloga voz nije stigao do Kosovske Mitrovice, a sada će saobraćati na ovoj relaciji.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će "Srpski voz" oslikan iznutra freskama iz srpskih manastira, a spolja ispisan porukom "Kosovo je Srbija'' na 21 jeziku, sutra ujutro ponovo na prugu, ali ne od Beogada do Kosovske Mitrovice nego od Kraljeva do Požege.

-Zbog bezbednosti putnika i radnika železnice, odlučila sam da ovaj voz vise ne saobraća na linji do Kosovske Mitrovice, koja je uvedena na predlog i uz finansijsku podršku Kancelarije za Kosovo i Metohju, ali će zato ovaj voz sa istim enterijerom biti uveden u domaći želežnički saobaćaj i već sutra prevoziti putnike od Kraljeva do Požege - rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka kaže da je odluku da voz opet saobraća, ali na drugoj trasi, donela iz ekonomskih razloga.

-U vremenu kada sprovodimo reformu železnice, koja je prioritet Vlade i koju podržavaju sve međunarodne finansijske institucije, moramo ekonomski da se ponašamo - rekla je ona napominjući da novi vozovi plaćeni 100 miliona dolara ne smeju da stoje i prave trošak već treba da prevoze putnike i prave profit.

Ona ističe da je rukovodstvu Srbija voza predložila da ovaj voz upravo zbog svega što se dešavalo proteklog vikenda ide u što veći broj gradova Srbije, pišu mediji.

-Mislim da veliki broj građana želi da vidi i provoza se vozom od koga su se toliko uplašile policijske snage Albanaca sa Kosova pa su teškim oružjem krenuli na njega - navela je ona i podsetila da je reč o vozu u kome su motivi kulturne baštine Srba sa KiM koja je pod zaštitoom Uneska i da "uopšte nije opasan.''

S.A.

#Kosovo

#Kosovska Mitrovica

#Kraljevo

#Požega

#Put

#Voz

#Zorana Mihajlović

'