AKTUELNO

Izdat je nalog da mu se blokiraju računi i imovina u inostranstvu.

Sjedinjene Američke Države stavile su na crnu listu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Prema toj odluci, kako saznajemo, izdat je nalog za da se Dodiku blokiraju svi računi i imovina u inostranstvu, kao i da mu se zabrani ulaz na teritoiju SAD.

Prema saznanjima beogradskih medija, slične sankcije prema predsedniku Republike Srpske uskoro bi verovatno mogla da uvede i Evropska unija.

Predsednik RS kaže da nema informaciju o tome da je stavljen na crnu listu SAD, ali i da očekuje tako nešto.

-Ne znam da li je informacija da sam stavljen na američku crnu listu tačna, jer nijedan zvanični dokument još nisam dobio. Ali, očekujem tako nešto - rekao je Dodik.

Šta kaže premijer Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije realno očekivati da Srbija zamrzava imovinu i ne dozvoli ulazak predsednika Repubike Srpske Milorada Dodika i da se to neće dogoditi. Premijer je rekao da je od Amerikanaca dobio informaciju da će se tako nešto dogoditi, ali ne i o sadržaju tih sankcija. Kako je rekao, na pitanje da li će se Srbija pridružiti sankcijama protiv predsednika RS, može da kaže da je Vlada Srbije ta, kao kolektivni organ, koja odlučuje.

-Lično ne znam kako da vam odgovorim: Mi da kažemo da Srbija zamrzava imovinu predsedniku RS, da mu ne damo da doputuje u Beograd - nije realno i to se neće dogoditi - rekao je Vučić.

#Milorad Dodik

#SAD

#Sankcije

'